Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Ekim Ayında Hem Spot Hem Türev Lideri Oldu

Kripto para borsası Binance geçen ay ticaret hacminde büyük bir düşüş yaşadı. Binance’in ekim ayı genelindeki hacmi bir önceki aya kıyasla yüzde 33.1 oranında düşüş gösterdi ve 75.7 milyar dolara geriledi. Bu sırada Huobi, OKEx, Coinbase, Kraken gibi kripto para borsaları da Binance’in düşüşüne eşlik etti.

Kripto para araştırma firması CryptoCompare bugün ekim ayına yönelik hazırladığı borsa raporunu yayınladı. Raporda Binance’in spot ticaret bakımından rakiplerini yeniden geride bıraktığı ancak spot borsalarının toplam hacminin kayda değer ölçüde düştüğü belirtildi. Bu sırada türev borsalarının hacmi ise kısmen sabit kaldı.

Spot borsalarına genel bakış: Binance zirveyi çekti

Bitcoin (BTC) fiyatı ekim ayında 13 bin doları aşıp yıllık rekorunu tazeledi. Fakat BTC/USD paritesindeki bu artış, spot piyasasındaki ticaret hacmine katkı sağlamadı. Yayınlanan rapora göre Üst Segment sınında değerlendirilen borsaların hacmi ekim ayında eylül ayına kıyasla %13.6 oranında düşüş gösterdi. Bu sınıftaki borsaların arasında Binance, OKEx, Coinbase, Bitfinex, Huobi Global gibi isimlerin yer aldı. Spot hacmi toplamda ise %17.6 küçülüp 557.7 milyar dolara çekildi.

kripto-para-borsasi-spot-hacim
“Üst segment”te yer alan borsaların hacmi, Kaynak

Binance ay genelinde 75.7 milyar dolar hacim elde etti ancak bu, eylül ayındaki sayının %33.1 oranında altında kaldı. Binance’i hacim bakımından 41.7 milyar dolar ile Huobi Global, 32.1 milyar dolar ile OKEx takip etti. Bunların ardından ise Coinbase, Kraken ve Liquid geldi.

Türev piyasasına genel bakış: CME büyüyor

Spot hacminin %17.6 oranında düştüğü ekim ayında türev piyasasının hacmi eylül ayına kıyasla %2.4 oranında küçülme gösterdi. Piyasanın ay genelindeki toplam hacmi 619.9 milyar dolar oldu.

Spot piyasasında olduğu gibi türev piyasasında da ayın lideri Binance oldu. Borsa ekim ayın genelinde türev piyasasından 164.8 milyar dolar hacim elde etti. Binance’i sırasıyla Huobi (148.4 milyar dolar), OKEx (125.8 milyar dolar), BitMEX (58.3 milyar dolar) izledi.

Buna karşılık; ekim ayı sonunda türev ürünlerinde en çok açık pozisyona sahip olan borsa OKEx oldu. OKEx’teki açık pozisyonların toplam değeri 1.56 milyar doları buldu. Borsayı 1.49 milyar dolar ile Binance, 1.07 milyar dolar ile Huobi takip etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!