Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Krüger: Bitcoin’i de Etkileyen Kovid-19 Aşı Haberi Hangi Varlıklara Yarayacak?

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün Pfizer’den gelen Koronavirüs aşı haberi ile önce 250 dolarlık bir pump, daha sonra ise 750 dolarlık bir dump yedi. BTC/USD paritesinin gün içerisinde 15.050 dolar seviyelerine kadar indiği görülüyor. BTC yatırımcılarının çoğunluğu ise aşı haberinin bu etkisi karşısında şaşkınlıklarını koruyamadılar. Ünlü ekonomist Alex Krüger ise Kovid-19 aşı müjdesinin neden BTC fiyatını olumsuz etkilediğini ve bunun hangi yatırımcıları sevindireceğini açıkladı.

Kovid-19 aşısı hakkındaki haber duyulur duyulmaz, Bitcoin fiyatı düşerken borsaların da yükseldiği gözden kaçmadı. Özellikle ABD ve Avrupa borsaları bu habere oldukça olumlu tepki verdi. Alex Krüger de konu hakkında yayınladığı tweet dizisinde bu haberin “kazananlarının” borsalardaki düşük piyasa değerine sahip şirketler, Avrupa borsaları ve enerji şirketleri olduğunu duyurdu. Değerli maden şirketlerinin hisselerinde ise sert düşüşler görülüyor.

Kovid-19 Aşısının Etkisi Bitcoin’i Nasıl Bu Kadar Çok Etkiledi? 

Krüger açıklamasının devamında ekonominin daha hızlı eski haline döneceğini, daha yüksek reel faiz oranlarının görüleceğini vurguladı. Buna ek olarak piyasaların aşının ancak %50 ile %60 arasında koruma sağlayacağı yönünde beklentiye kapıldığını belirten Krüger, Pfizer’in %90 koruma açıklamasının etkiyi böylesine devasa bir seviyeye getirdiğini vurguladı.

Bitcoin ve altın arasında daha önceki aylar ve yıllarda da doğrusal bir korelasyon görülmüştü.  Bu da eski haline dönen ekonomi sonrasında BTC’nin düşmesinin ve borsaların yükselmesinin nedenini göstermekte. Hazine tahvillerinin ve reel faiz oranlarının çekiciliğini kaybetmesi altın yatırımı için en büyük katalizör olmuştu. Şimdi ise her şey tersine döndü.

Bitcoin fiyatının düşüşünün hızlanmasındaki bir diğer etken ise BTC’nin overbought bölgesine geçmesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!