Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 15.000 Dolar Altında: Analist Düşüşün Sebebini Açıkladı

Bitcoin (BTC) fiyatı gün içerisinde gelen Koronavirüs aşısı sonrasında sert geriledi. BTC/USD paritesi 15.700 dolar seviyelerinden bir anda 15.100 dolar seviyelerine düştü ve an itibariyle 15.000 desteği de dayanmayı başaramadı. Ünlü analist Byzantine General ise düşüşün temel sebebinin balinalar olduğunu savunmakta.

Koronavirüs aşı haberi Bitcoin fiyatı için ilk başta 200 dolarlık bir yükseliş yaşatsa da bun etki uzun sürmedi. Kısa süre içerisinde sert bir satış baskısı ile karşı karşıya kalan BTC’nin günü 15.000 dolar altında kapatması ise paniği artırabilir. Byzantine General konu hakkında yayınladığı açıklamada bu düşüşün tamamen balinaların short yani düşüş odaklı pozisyonlarından kaynaklandığını ifade etti.

Balinalar Bitcoin Satıyor 

Balinalar vadeli işlem platformlarında yüklü short pozisyon açarken bireysel yatırımcıların long pozisyon açtığını ve almaya devam ettiğini belirten analist, aslında 2 saat öncesinden bu düşüşe yönelik tahminde bulunmuştu.

Analistin yayınladığı gönderiye bakıldığında özellikle bugün içerisinde tasfiye olan long yani yükseliş odaklı pozisyonların çokluğu ve fonlama oranındaki değişim, çok net bir mesaj veriyor. Aslında bu düşüş sadece lider kripto para birimine özel değil ve altın piyasalarında da deprem oluyor.

Gram altın fiyatı 487 TL seviyesine çekilirken çeyrek altın da 863 TL kapanışından sonra an itibariyle 792 TL seviyesinden işlem görmekte. Bu da Koronavirüs aşısının beklenen bir etkisi olarak yorumlanmakta. Şu an için Bitcoin’in gidiş yönü hakkında belirsizlik bulunsa da özellikle 14.000 dolar seviyesinin önemli olduğu biliniyor.

Daha önce Bitcoin fiyatı için hem 2019 yılındaki boğanın son durağı hem de 2020 yılındaki boğanın önemli direnç noktalarından olan 14.000 doların altına inilmesi korkuyu ve satış baskısını artırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!