Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump Kripto Para Yatırımcılarına 11 Milyon Dolar Kaybettirdi

ABD’deki başkanlık seçimlerinde hala “resmi” bir sonuç açıklanmasa da herkes Donald Trump’ın kaybettiğine ve Joe Biden’ın kazandığına kesin gözüyle bakıyor. FTX kripto para borsasındaki TRUMP ve BIDEN olarak bilinen vadeli işlem sözleşmeleri ise bu yarışta en çok konuşulan konulardan oldu. Trump’ın bu yarışta kripto para yatırımcılarına 11 milyon dolar kaybettirmesi ise yarışın sonucunu ortaya koyuyor gibi gözüküyor.

ABD başkanlık seçimleri için özel olarak açılan vadeli işlem sözleşmelerinin vadesi dolmak üzere. Biden’a özel açılan vadeli işlem sözleşmesinin değeri 1 dolar seviyesinden başlarken bitime yakın 0,993 dolar seviyesinden işlem görmekte. Trump için açılan sözleşmesinin değeri ise 0,04 dolar ile 0,007 dolar arasında gidip geliyor ki bu da ilgili tokenin neredeyse değersizleştiğini gösteriyor.

Trump’a güvenen kripto para yatırımcıları 11,3 milyon dolar zararda 

Buna ek olarak Trump’ın yani Trump odaklı vadeli işlem sözleşmelerinin de yatırımcılar için yaklaşık 11,3 milyon dolarlık zarara neden olduğu görülmekte. Resmi göreve başlamanın ise 20 Ocak 2021 olduğu biliniyor.  Donald Trump’ın seçimi kaybettiği resmi olmayan kaynaklarda kesinleşse de yasal süreç hala devam ediyor. Trump, seçimlerde hile yapıldığını belirtip dava açacağını vurguladı ve 11,3 milyon dolarlık zararda bir değişiklik görülebilir.

Buna ek olarak FTX’in piyasaya sürdüğü TRUMPFEB isimli yeni bir sözleşme de yatırımcılara ciddi zarar ettirdi. Trump eğer 2021 yılının Şubat ayında başkanlığını devam ettirebilirse sözleşmenin vadesi dolmuş olacak. Geçtiğimiz Perşembe günü piyasaya sürülen tokenın değeri 0,14 dolar seviyelerindeyken Biden’ın zafer açıklaması sonrası 0,078 dolara kadar geriledi. Bundan en çok etkilenen sektörlerden birisinin ise kripto para sektörü ve FTX yatırımcıları olduğu görülüyor.

Bitcoin fiyatı da Biden’ın galibiyeti sonrası sert bir düşüş yaşamış ve piyasalardaki tedirginlik artmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!