Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Bitcoin’in Karnesini Yayınladı: Fiyat Yükselecek mi?

Kripto para araştırma ve veri analiz şirketi Glassnode, Bitcoin’in haftalık karnesini yayınladı. BTC fiyat olarak oldukça hareketli bir hafta geçirirken diğer verilerin de devamlı olarak değiştiği ve çoğunlukla ağın iyiye gittiği görülüyor. Peki Glassnode’un Bitcoin karnesinde tam olarak neler yer alıyor?

Glassnode verilerine bakıldığında Bitcoin’in Ağ Sağlığının geçtiğimiz hafta 3 puan yükseldiği görülüyor. Bunun temel sebebi de BTC cüzdan adreslerinin artması olarak ifade edilmekte. Bitcoin likiditesinin ise 10 puan arttığı ve önemli bir yükseliş kaydettiği görülüyor.

Bitcoin Ağında İyileşme Sürüyor 

Ağ likiditesi 59 puana yükselirken işlem likiditesi ise 1 puan yükselerek ağdaki BTC transferlerinin miktarının önemli bir şekilde arttığını gösteriyor. Ortalama Bitcoin transferinin değer olarak artması, işlemlerin artık kurumsal yatırımcılar tarafından da yapılmaya başlandığını ve transfer edilen BTC miktarının bu sayede yükseldiğini gösteriyor.

Genel piyasaya bakışın ve yatırımcıların duygularının ise bu hafta 2 puan kapanışla devam ettiği görülmekte. “Sentiment” olarak ifade edilen bu indikatör, yatırımcıların yükselişe dair umutlarının ve piyasanın iyiye gideceğine dair beklentilerinin azaldığını gösteriyor. Bunun temel nedeni ise HODL eden yatırımcıların ortalama olarak yaptıkları alımlardan çok satış yapması olarak ifade edilebilir.

Glassnode Compass isimli firmanın oluşturduğu özel bir indikatör ise Bitcoin’in oldukça olumlu bir  hafta geçirdiğine işaret ediyor. Aşağıdaki grafiğe bakıldığında Regime 1 olarak ifade edilen bölgenin yükselişe, Regime 2 ve Regime 3 olarak ifade edilen bölgelerin geçiş sürecine yani belirsizliğe, Regime 4 olarak ifade edilen bölgenin ise düşüşe işaret ettiği görülebilmekte.

Glassnode uzmanları Bitcoin’in geçtiğimiz haftayı 2018 yılındaki boğa koşusundan beri ilk defa 15.000 doların üstüne çıkarak pozitif bitirdiğini ifade etmekte. Bu da yükseliş odaklı beklentinin süreceği ve yatırımcıların alış baskısını arttıracağı şeklinde yorumlanıyor.

ABD seçimleri öncesinde borsalar şahlanma yaşasa da Bitcoin’in performansı kesinlikle bunları da geride bıraktı. Bu da Glassnode’a göre BTC ve borsaların fiyat korelasyonunda pozitiften negatife dönüş yaşandığı ve ayrışmanın baş gösterdiği şeklinde yorumlandı.

BTC  Yükselişine Hala Yer Var 

Buna ek olarak “Bitcoin Relative Unrealized Profit” indikatöründe de önemli değişim yaşandığını belirten uzmanlar, şu an için yatırımcıların düşük fiyattan aldıkları BTC’leri kazanca çevirmek için hala satmadığını vurgulamakta.

Bu da yatırımcıların daha yüksek fiyat için beklemede olduğunu ve yükselişe yer kaldığını gösteriyor. Glassnode bu açıklama ile Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edebileceğini de vurgulamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!