Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Eğer Bu 25 Gün İçerisinde Bitcoin Almadıysanız Şanslısınız”

Bitcoin (BTC) fiyatı son 25 günlük süre içerisinde 11.400 dolar seviyelerinden, 15.600 dolar seviyelerine kadar yükselerek 2020 yılının rekorunu tazeledi. 2018 yılından beri 15.000 dolar seviyelerini göremeyen BTC, bu performansı ile aslında başarılması zor bir şeyi, oldukça kısa sürede başardı. BTC’nin genel performansına bakıldığında ise kısa vadenin yanı sıra uzun vadede de yatırımcılara zarar etmeleri için çok az bir fırsat verdiği görülüyor. Bir Reddit kullanıcısının yayınladığı gönderide, zarar edilecek sürecin sadece 25 gün ile sınırlı olduğu vurgulanmakta.

Reddit kullanıcısı Nano 21, yayınladığı gönderide Bitcoin yatırımcılarının zarar edebileceği 25 günü ve bunun sebebini açıkladı. Kullanıcılar aldıkları BTC’leri hiç satmadan ellerinde tutsalardı BTC tarihi boyunca sadece bu 25 günde zarar edebilirlerdi. Tarihsel Bitcoin grafiğine bakıldığında bu sürecin 7 Aralık 2017 ve 22 Aralık 2017 tarihleri ile, 26 Aralık 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasına denk geldiği görülüyor. O tarihlerde BTC satın alan yatırımcılar bu efsanevi yükselişe rağmen hala zararda.

Bitcoin HODL edenlerin zarar şansı çok düşük 

Düzenli olarak BTC alıp sert düşüş yaşandığında satış yapanların çok daha uzun bir “zarar edebilme periyoduna” sahip olsa da HODL etmek uzun vadede kesinlikle kazandırıyor gibi gözüküyor. Kullanıcının bu ifadesinin ise sadece ABD doları için geçerli olduğu söylenebilir.

Nitekim Bitcoin TL karşısında hem 2019 hem de 2020 yıllarında tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. BTC/TRY işlem çifti aşılamaz denilen 100.000 TL seviyesini tam anlamıyla ezip geçti ve basın saati itibariyle 132.000 TL’den işlem görmekte. BTC Arjantin Pesosu veya Venezuela Bolivarı gibi diğer itibari para birimleri karşısında da tüm zamanların rekorunu defalarca kırdı. Yani ABD doları ile yatırım yapan yatırımcılar 25 günlük bir zarar dilimine sahipken, TL veya bunun gibi itibari paralarla alım yapan yatırımcıların böyle bir “riski” de bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!