Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKEx: Paralarınızı Çekebileceksiniz

 Bitcoin borsası OKEx, 16 Ekim tarihinden beri para çekme işlemlerinin durdurulması nedeniyle tepki çekiyor. Kurucu Star Xu’nun soruşturma geçirdiği iddiasından sonra yaşanan olaylar, hem borsayı hem de kullanıcıları mağdur etmeye devam ediyor. Ancak bugün paylaşılan iki gelişme, para çekme işlemlerinin açılması için olumlu adımların atıldığını göstermekte.

OKEx yetkilileri daha önce de defalarca kullanıcıların kripto paralarının güvende olduğunu belirtmişti. Bu sorunun kısa zamanda çözüleceğini ifade eden Bitcoin borsası OKEx yetkilileri, gerçekten bu konuda somut bir adım attı. OKEx tarafından paylaşılan bir gönderide, şirketin 16 Ekim tarihinde durdurduğu para çekim işlemlerini devam ettirmek için harici bir hukuk müşaviri ile anlaştığı belirtiliyor.

Bitcoin borsası OKEx işlemleri neden askıya aldı? 

6 Kasım tarihli bildiride OKEx’in ana cüzdanların özel anahtarına sahip birkaç yetkili ile iletişime geçtiği de belirtiliyor. 16 Ekim tarihli kararın, çoklu imza teknolojisine sahip soğuk depolama cüzdanlarının özel anahtarlarından birisine sahip yöneticisinin “ulaşılamaz” durumda olmasından dolayı alındığı belirtilmişti. Yani 6 Kasım tarihli bu gelişme kesinlikle oldukça kritik.

Bitcoin borsası OKEx Twitter hesabından da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, para çekme işlemleri başladıktan sonra kullanıcıların fonlarının %100’ünü çekebilecekleri garantisi verildi. Ancak bu konuda net bir tarih verilmedi ve para çekme işlemlerinin, “işlemler açılınca” yapılacağı vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!