Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKEx’in Kurucusu Polis Sorgusuna Alındı!

Bitcoin ve diğer kripto para işlemleri için önde gelen borsa OKEx, bugün erken saatlerde para çekme işlemlerini durdurdu ve bu durum OKEx’in bir polis soruşturması ile karşı karşıya olduğu iddialarını güçlendirdi. Açıklanan bilgilere göre şimdi ise borsa kurucusu polis tarafından sorguya alındı.

OKEx borsası kurucusu Xu Mingxing yerel raporlara göre sorguya alınmak üzere polis tarafından ilgili merkeze götürüldü. Daha önce de bildirdiğimiz gibi kripto para borsası bugün sabah saatlerinde para çekme işlemlerini askıya aldı. Bu kurucu Xu’nun polisle ilk görüşmesi değil. Daha önce de Eylül 2018’de küçük ölçekli bir kripto para dolandırıcılığı ile ilgili yetkililerle iş birliği yapmıştı.

OKEx yaptığı açıklamada, private key sorumlularından birinin gerekli durumlarda kamu güvenlik kurumu ile iş birliği halinde olduğunu ve bu private key sorumlusu ile iletişimlerinin koptuğu; bu sebeple yetkilendirmenin tamamlanamadığını belirtti. OKEx, dijital varlıklar ile yapılan para çekme işlemlerinin durdurulmasının verdiği rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dilediklerini dile getirdi ve yaşanacak gelişmelerin ışığında kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı. Şirket detaylı bir açıklamada bulunmasa da, kullanıcıların fonlarının güvende olduğunun altını çizdi.

OKEx CEO’su Jay Hao CryptoPotato’ya verdiği demeçte şu açıklamalarda bulundu:

“Dünya lideri bir borsa olarak kullanıcı güvenliği, OKEx’in ödün vereceği veya verebileceği bir şey değildir. Verdiğimiz hizmeti eski haline getirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve mümkün olan en kısa sürede konuyla ilgili güncellemeleri paylaşacağız”

Bitcoin Fiyatı da Olumsuz Etkilendi

Yaşanan bu iç karışıklık ve işlemlerin askıya alınması birçok yatırımcıyı telaşa düşürdü. Dolaşımdaki BTC arzının yaklaşık %1.1’ini bünyesinde barındıran OKEx borsasında yaşanan gelişmeler, Bitcoin fiyatını da olumsuz etkiledi. Bitcoin, yaşanan olumsuz havanın da etkisi ile son 24 saatte çıktığı en yüksek değer olan 11 bin 575 dolardan 11 bin 300 dolar sularına kadar geriledi.

OKEx günlük 6 milyar doların üzerinde işlem hacmi ile Çin’in en büyük 3 borsası arasındadır. Glassnode tarafından paylaşılan bilgilere göre, borsa cüzdanlarında yaklaşık 200 bin BTC (yaklaşık 2,3 milyar dolar değerinde) tutuluyor.

OKEx-Borsa-Bitcoin
24 saatlik Bitcoin fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!