Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiz: Ethereum Grafiği Pivot Bir Yükseliş Trendi Gösteriyor

Önde gelen Binance vadeli işlem traderı Logan Han yaptığı analiz ile Ethereum için yükseliş sinyalleri verdi.  Başka bir trader ise Twitter üzerinden paylaştığı grafik ile hedefi 700 dolar olarak gösterdi. Birçok piyasa uzmanı ise ETH ağının gayet sağlıklı olduğunu vurguluyor. 

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance‘te vadeli işlem traderı olan Logan Han, lider altcoin Ethereum ile ilgili bir grafik paylaştı ve düşüncelerini dile getirdi. Han, ETH fiyatının haftalar süren bir konsolidasyon sürecinin ardından grafiklerde azal bir üçgen modelinin ortaya çıktığını ve bunun da orta vadeli bir yükseliş eğilimi gösterdiğini öne sürdü.

Han paylaştığı grafik ile Ethereum için 2020 yılının sonuna doğru, yıl ortasında gördüğü yükseliş gibi bir trend gözüktüğünü söyledi. Logan Han daha önce de ETH fiyat hareketlerinin, 2017 sonunda ve 2018 başındaki üssel ralliden önce görülene benzer bir rota izlediğinin de altını çizdi.

Ethereum-Analiz-yukselis
Logan Han tarafından paylaşılan ve pivot yükseliş modelinin gösterildiği grafik. Kaynak

350 Dolar Korunursa, Fiyat 700 Dolara Kanatlanabilir

Twitter’da “Cold Blooded Shiller” adı ile bilinen ve yaklaşık 30 bin takipçisi olan analist ve trader, ETH için Han’ın tahminlerinden çok daha yukarıda bir nokta öngörüyor. Trader, Ethereum’un 350 dolarlık bölgeye makro zaman diliminde tutunması halinde önümüzdeki aylarda 700 dolara doğru hareket edeceğini söyledi.

Ethereum-Analiz-yukselis
“Cold Blooded Shiller” tarafından paylaşılan ETH/USDT grafiği. Kaynak

Trader tarafından paylaşılan grafik, 350 doların ETH için son yıllarda kritik önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne seriyor. 350 dolar; 2017 yılında bin 400 dolara kadar yükselen rallide bir rampa görevi görürken, 2018’de ise yeniden güç alınan bir destek konumunda bulunuyordu.

Göstergeler Ethereum’un Sağlıklı Olduğunu Gösteriyor

Çoğu uzman isme göre Ethereum temelleri, her zamankinde güçlü bir durumda; birçok on-chain trend lider altcoinin geleceği için gayet olumlu sinyaller veriyor. Kripto para sektöründe fon yönetici olan Spencer Noon, Ethereum’un her zamankinden daha fazla kullanıldığını gösteren ve gelecek için parlak günleri gösteren birçok  göstergeden bahsetti.

Bunların bir kısmı Ethereum için on-chain trendlerden ve bir kısmı da Ethereum ağında işlem yapan ve her geçen gün ETH ağının geleceğini sağlamlaştıran DeFi uygulamalarındaki ETH miktarı ile ilgili göstergelerden oluşuyor. İşte bu göstergelerden bazıları:

  • Günlük işlem ücretlerinde Bitcoin’i solluyor.
  • Günlük aktif adres sayısı istikrarlı olarak 400 binin üzerinde.
  • DeFi uygulamalarına günlük 300 milyon dolar ve merkezi uygulamalara ise 156 milyon dolar ETH gönderiliyor.
  • Uniswap’e kitlenen 3,4 milyon dolar değerinde ETH bulunuyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!