Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası OKEx Soruşturma Altında, Bitcoin Fiyatı Düşüşte

Kripto para borsası OKEx para çekim işlemlerini durdurduğunu açıkladı ve Bitcoin fiyatı bu haberin ardından düşüşe geçti. Borsanın söz konusu işlemleri yeni bir polis soruşturması yüzünden durdurduğu düşünülüyor.

Günlük 1.1 milyar dolar hacmiyle en büyük ikinci kripto para borsası olan OKEx bugün sabaha karşı bir duyuru yayınladı. Borsa bu duyurusunda para çekim işlemlerini geçici süreliğine durduracağını açıkladı. Kullanıcılar borsanın bu kararı doğrultusunda TSİ 06:00’dan beri para çekim işlemi yapamıyorlar. Bu sırada borsadaki diğer işlemler normal seyrinde yürütülmekte.

Anahtar sahipleriyle görüşülüyor

OKEx tarafından yapılan açıklamalara göre polis borsanın kullandığı özel anahtarların sahipleriyle görüşmeye başladı. Bu soruşturma nedeniyle borsadaki bazı işlemlerin doğrulama sürecinde aksaklık yaşandı. OKEx’in açıklamalarına göre borsadaki para çekme işlemleri bu soruşturma nedeniyle aniden kapanabilirdi. Borsa bunun yerine kullanıcılara önceden haber verip bu işlemleri planlı bir şekilde kapamayı tercih etti.

Polis OKEx yetkilileriyle tam olarak niye görüşüyor henüz bilinmiyor. Decrypt’in haberine göre ise OKEx CEO’su Jay Hao bu soruşturmanın doğrudan OKEx ile ilgili olmadığını söyledi. Weibo üstünden konuşan Hao, polisin OKEx’i değil özel anahtar sahiplerini soruşturduğunu ve bunun kişisel bir durum olduğunu açıkladı.

OKEx, soruşturma sırasında yaşanacak önemli gelişmeleri kullanıcılarıyla paylaşacağını aktardı. Borsa ayrıca para çekme işlemlerinin en kısa süre içerisinde yeniden açılacağını ancak bunun için önce özel anahtar sahiplerinin uygun durumda olması gerektiğini belirti.

Bitcoin ve OKB fiyatı düşüşte

Bitcoin fiyatı OKEx tarafından gelen bu haber sonrasında düşüşe geçti. OKEx haberinin kripto para piyasası üstündeki etkisi henüz çok şiddetli olmasa da Bitcoin fiyatının 11 bin 300 dolara kadar düştüğü görülebiliyor. Bu sırada OKEx’in kendi tokenı olan OKB ise çok daha ağır bir darbe aldı. 1.4 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük 19. kripto para olan OKB son 24 saat içerisinde neredeyse yüzde 15 oranında değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!