Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EToro: Ethereum’daki DeFi Çılgınlığı 2017’yi Anımsatıyor

Ünlü kripto para platformlarından eToro, 14 Ekim’de üç aylık bir rapor yayımlayarak 2020 yılının üçüncü çeyreğinde altcoin ticaretinde büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çekti. Rapora göre Bitcoin (BTC), borsadaki ticaret hacminin yaklaşık %40’ını kaybederken Ethereum (ETH) işlem hacmi bu dönemde kabaca %90 artarak 2017 ICO patlaması sırasındaki seviyelere yaklaştı.

Platformun raporunda altcoin ticaret hacimlerinde genel olarak önemli ölçüde büyüme yaşandığı kaydedildi. EToro’nun ilk 10 kripto parası içinde Binance Coin (BNB) ve Tezos (XTZ) 3. çeyrekte sırasıyla %46 ve %37 daha fazla işlem görürken bu sonuçların global listedeki en düşük iki artış olduğuna da dikkat çekildi. Cardano (ADA), XRP ve Tron (TRX) küresel ticaret hacimleri ise sırasıyla %90, %59 ve %203 arttı. Bu durumda Cardano ile Ethereum artışlarında bir eşitlik yaşandığı görülüyor. Bitcoin ise eToro’nun küresel ticaret hacminde %38’lik bir oranla düşüş sergileyen ilk 10’daki tek kripto para oldu.

EToro’nun yayımladığı rapora göre altcoinlerin işlem hacmi 2020’nin üçüncü çeyreğinde artış gösterdi

Ticaret hacmindeki kayıp bir yana Bitcoin, işlem hacminde ise %17’lik bir artışa sahip. Yine de çoğu altcoin, popüler kripto parayı açık ara geride bırakarak işlem hacimlerinde %200’e varan iartış elde etti.  Altcoinlerdeki bu artışınsa büyük ölçüde DeFi projelerinin hızla yükselen popülaritesi kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Araştırmacılara göre DeFi projelerinin de Ethereum’a ivme kazandırmasındaki rolü büyük. Çünkü DeFi dahil olmak üzere tüm Ethereum tabanlı merkezi olmayan uygulamaların çalışması için bir düzeyde ETH gerekiyor. ETH’nin de ekonomik olarak soyutlanamayacağı düşünüldüğünde Ethereum’un önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

DeFi sayesinde Ethereum’a (ETH) olan ilgi artıyor

Platformun yönetim bünyesindeki isimlerden Guy Hirsch, konuyla alakalı benzer açıklamalarda bulunurken DeFi’nin devam eden yükselişinin, altcoin ve Ethereum dalgalanmasına olumlu etkilerinin 2017 ICO patlaması sırasındaki seviyelere yaklaştığını belirtti.

2020’nin başında ETH’nin toplam arzının %2.7’si DeFi’de kilitli durumdayken bu oran şu anda %7.5’ten daha fazla. Böyle bir değişim de Ethereum’un kullanımına duyulan ilginin arttığını gösteriyor. İlginin bu denli artışı, geçen aylarda yeni perakende yatırımcıları kripto para evrenine çekmede büyük rol oynadı. Yatırımcıların ETH’yi teminat olarak kullanma konusunda daha emin hale geldiğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!