Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcıları Trump Lehine Token Almayı Sürdürüyorlar

Kripto para yatırımcılarının ABD seçimlerindeki belirsizliğin içinde Trump lehine token almaya devam ettikleri görüldü. Joe Biden’ın seçim yarışını kazanması beklenirken Hong Kong merkezli FTX borsası TrumpFeb isimli yeni bir vadeli işlem kontratı ekleyerek kripto para yatırımcılarının ilgisini çekti.

Donald Trump’ın seçim sonuçlarına itiraz etme ihtimali ve seçimlerin uzama olasılığı artınca yatırımcılar Trump lehine token almayı sürdürmeye başladı. FTX ise seçim sonuçlarının belirsizliği nedeniyle yeni bir Trump kontratı oluşturdu. Oluşturulan “TrumpFeb” adlı yeni kontratla ilgili FTX CEO’su, Decrypt’e şunları aktardı:

“TrumpFeb, Donald Trump başkan olursa 1 dolarda sonlanacak. Yani bu kontrat aslında aylar sonra kimin başkan olduğuna bakıyor.”

TrumpFeb, şu anda %12,31 artışla 0.146 dolardan işlem görüyor. Web sitesinde yazılanlara göre, TrumpFeb’in şubat ayına kadar sona ermeyeceği belirtiliyor. Bununla birlikte diğer Trump kontratlarının vadeleri seçim sonuçlarına göre sona erecek.

trump-tokenTrumpwin – Trumplose

Seçimlerden önce Trump ve Biden’ı listeleyen FTX borsası, Trumpwin ve Trumplose adlı tokenları oluşturmuş ve kullanıma sunmuştu. Trump’ın seçimi kazanması veya kaybetmesine göre fiyatlanan tokenlar, kripto para yatırımcıların oldukça ilgi gördü. Şu anda Trumpwin tokenı 0.05 dolar iken Trumplose tokenı 0.96 dolar.

Decrypt’in paylaştığı yazıda, The Economist’in Başkan Trump’ın yeniden seçilme olasılığını %4 olarak aktardığı belirtildi. Ardından Trump lehine token satın almanın maliyetinin artışa geçtiği vurgulandı.

FTX Biden’ı da listeledi

FTX, Trump tokenlarını yayınlamasının ardından Joe Biden için Biden 20 isminde bir kontrat oluşturmuştu. Biden 20, şu anda %0,31 oranında düşüşle 0.953 dolardan işlem görüyor. Son olarak FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın Joe Biden kampanyasına 5 milyon dolar bağışladığını da hatırlatalım.

Diğer göstergeler neler söylüyor?

CoinGecko’da bulunan YES Trump Augur Prediction Token (YTRUMP) grafiğinde son 24 saat içerisinde %29.5 oranında düşüş yaşandığı görülüyor.

trump-token

Ethereum tabanlı Polymarket’in “Trump 2020 başkanlık seçimlerini kazanır mı?” sorusuna ise “Evet” diyenlerin 0.07 dolar, “Hayır” diyenlerin 0.93 dolar ödediği görülüyor.

trump-token

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!