Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsasının CEO’su Joe Biden’a 5 Milyon Dolar Bağışladı

Bitcoin borsası FTX’in CEO’su, Joe Biden için 5 milyon dolar bağışladı. Bitcoin borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried’ın yaptığı bu bağış, Biden’a yapılan en büyük ikinci bağış oldu.

Hong Kong merkezli Bitcoin borsası CEO’sunun Joe Biden kampanyasına yaptığı 5.2 milyon dolar değerindeki bağış, Michael Bloomberg’in 56 milyon dolar değerindeki bağışının ardından konuşulur oldu. Wall Street Journal’in haberine göre, Joe Biden 100 CEO’dan toplamda 79.5 milyon dolar bağış topladı.

Wall Street Journal, Bankman-Fried’ın yaptığı bağışla ilgili şunları yazdı:

“Michael Bloomberg’den sonra Joe Biden’a en çok bağış yapan kişi Hong Kong merkezli kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried oldu. Siyasi harcamalarda görece yeni olan CEO, 5.2 milyon dolar bağış yaptı.”

FTX borsasında Trump ve Biden yarışı

FTX borsası Trump ve Biden’ı borsasında listeleyeceğini duyurmuş ve yeni bir kontrat oluşturmuştu. Kontrat, Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanması veya kaybetmesi üzerine kullanılabilecek tokenlardan (Trumpwin – Trumplose) oluşuyor. Açıklamaya göre, tokenlar Trump’ın seçimi kazanmasına bağlı olarak borsada 1 – 0 dolar arası bir değer karşılığında kullanılabilecek.

bitcoin-joe-biden

FTX, Biden için de bir vadeli işlem kontratı oluşturdu. Biden 2020 adlı kontrat, Joe Biden ABD başkanlık genel seçimini kazanırsa 1 dolara, kazanamazsa 0 dolarda sona erecek olan bir vadeli işlem sözleşmesi olarak işlem görüyor. Cryptopotato’nun konuyla ilgili paylaştığı yazıda, FTX borsasındaki Trump tokenlarının başkan Trump’ın favori hale gelmesiyle son birkaç gün içinde dalgalı bir fiyat hareketliliği sergilediği açıklandı.

ABD başkanlık seçimlerinin nihai sonuçları hala belirsizliğini korurken FTX borsasında bulunan Trump ve Biden çekişmesinde neler olacağı da gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!