Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Satış Yapmaya mı Hazırlanıyor?

Bitcoin fiyatının bu hafta yükselişe geçmesiyle uzmanlardan birçok tahmin ve yorum geldi. Fiyatın 200 bin dolara kadar çıkacağını savunan analistler olduğu kadar düzeltme bekleyenler de var. CryptoQuant CEO’su ise bugün Bitcoin balinaları hakkında bir açıklama yaparak balinaların satış yapmaya hazırlanıyor olabileceğini öne sürdü.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin balinalarının satış yapabileceğini iddia etti ve BTC’deki 20 bin dolara yükselme savaşının büyük Bitcoin balinaları ve perakende yatırımcılar arasında gerçekleşebileceğini söyledi. Ki Young, şu anda büyük BTC balinalarının işlem yapmayarak boğa rallisine katkıda bulunduklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde de CEO, dump gelme ihtimaline karşı kullanıcıları uyarmıştı.

CEO, aşağıdaki grafiği paylaşarak şunları söyledi:

“All Exchanges Inflow Mean (144-block MA / Tüm borsalara yapılan giriş akışının ortalaması), birkaç saat önce 2 BTC’yi geçti. Bitcoin 20 bine geldiğinde bu indikatörün değeri 2.5 BTC idi. Mart ayındaki büyük satıştan bu yana görülen sekiz aylık en yüksek seviyeydi.”

bitcoin-satışBalinalar satışı bekliyor

Ki Young, ardından tüm borsalardan çıkan BTC grafiğini inceleyerek 30 Kasım’da paylaştığı analizine atıfta bulundu. CEO, 30 Kasım’da “Balinalar artık borsalardan BTC çekmiyor. Erken olabilir ancak kısa vadede bearishim.demişti. Bugün yaptığı analizde de balinaların hiçbir şekilde borsalardan BTC çekmediğini söyleyen Ki Young, “Muhtemelen satış yapmak için Bitcoin’leri borsalarda bekletiyorlar.” yorumunu yaptı.

bitcoin-satışMadencilere de değindi

Ki Young, Miners’ Position Index (madencilerin pozisyonunu gösteren endeks) ölçümüne bakarak madencilerin yüksek oranda Bitcoin sattıklarını gösterdi. CEO, 21 Ekim tarihinde de bu endekse dayanarak bir grafik paylaşmış ve “muhtemelen ikinci senaryo (Case B) gerçekleşecek” demişti. Şu anda ise endekse göre madencilerin satış oranı oldukça yüksek.

bitcoin-satış
21 Ekim’de paylaşılan grafik. CEO, “Case B gerçekleşebilir” demişti.
btc
Madencilerin yaptığı BTC satışının yükseldiği görülüyor.

CEO, borsaların sahip olduğu rezervlerin (BTC Reserve in All Exchanges) artık düşüş göstermediğini ifade etti. Şu anda görülen yükselişin 28 Temmuz’da BTC fiyatı 11 bini aştığında görüldüğünü hatırlattı ve bir ay içinde de fiyatta düzeltme görüldüğünü söyledi.

btc
1. sarı daire temmuz ayında görülen artışı gösterirken işaretlenen 2. daire şu anda görülen artışı temsil ediyor.

Son olarak Ki Young, uzun vadede bullish olduğunu ancak birkaç gün içinde Bitcoin’de düzeltme görülebileceğine inandığını söyledi. Kısa vadede 20 bin dolar seviyesini aşamayacağını düşündüğünü ifade eden CEO, bu yılın sonunda ise aşabileceğine inandığını belirtti.

“Sonuç olarak, büyük balinalar HODL etmeyi bıraktı, bu nedenle de kısa vadede bearishim.”

CEO’nun kullandığı dump indikatörü nasıl çalışıyor?

All Exchanges Inflow Mean (144-block MA / Tüm borsalara yapılan giriş akışının ortalaması), balinaların dump ihtimalini gösteren bir indikatör. Ki Young’un açıklamalarına göre 2 tip balina var: birincisi leading whales (önde gelen balinalar) ve victim whales (kurban balinalar). Leading balinalar dump yaparken victim balinalar zor durumlara hazırlanmak için depolama yapıyor ve kesinlikle dump yapmıyorlar.

Eğer indikatörün değeri 2 BTC’nin üzerinde çıkarsa yüksek dump riski var demektir. Fakat 1.5 BTC’nin altında bir değer görülürse dump ihtimali düşük anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!