Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paul Tudor Jones: Bitcoin’in Yükseleceğini Düşünüyorum

Amerikalı milyarder Paul Tudor Jones, Yahoo Finance’e verdiği röportajda Bitcoin ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bitcoin ile diğer piyasalar arasında bir kıyaslama yapan Jones, Bitcoin’in günümüzdeki piyasa değerinin olması gerekenden daha düşük olabileceğinin mesajını verdi.

5.8 milyar dolarlık servetiyle yatırım dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Paul Tudor Jones, mayıs ayında servetinin yüzde 2’sini Bitcoin’e ayırdığını açıkladı. Ünlü yatırımcı bugün Yahoo Finance’e verdiği demeçlerde hem yaptığı bu yatırımı hem de Bitcoin’in global piyasalardaki konumunu değerlendirdi.

“Bu piyasa değeri doğru değil”

Paul Tudor Jones, Julia La Roche ile yaptığı görüşme sırasında Bitcoin’in ve kripto para piyasasının toplam değerini yorumladı. 350 milyar dolarlık kısmını Bitcoin’in oluşturduğu kripto para piyasasının günümüz itibarıyla 585 milyar dolar gibi bir değeri bulunuyor. Bunu diğer piyasalar ile kıyaslayan Jones, bunun “doğru bir sayı olmadığını” söyleyip şu ifadeleri kullandı:

“Global hisse piyasalarının toplam değeri 90 trilyon dolar. İtibari para piyasalarının toplam değeri ne kadardır kim bilir. Böyle bir dünyada kripto para piyasasının 500 milyar dolarlık değere sahip olması doğru değil…. 9 trilyon dolarlık altın pazarı ile kıyaslandığında bile bu doğru bir sayı değil.”

“Tahminde bulunacak olsam…yükselecek derdim.”

Jones, Bitcoin’in günümüzdeki halini İnternet’in ilk dönemlerindeki İnternet şirketlerinin hisselerine benzettiğini söyledi. Bitcoin’in ve genel olarak kripto para piyasasının geleceğinin belirsiz olduğunu vurgulayan Jones buna rağmen bazı kişisel tahminlerini paylaştı.

Önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde nakit paranın tamamen ortadan kalkabileceğini söyleyen Jones; böyle bir senaryoda Bitcoin (BTC) gibi bir kripto paranın ön plana çıkabileceğini açıkladı. Bitcoin’in ilk ve öncü kripto para olduğunu hatırlatan Jones, onun böyle bir role uygun olabileceğini söyledi. Milyarder yatırımcı röportaj sırasında Bitcoin fiyatına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Şu an tek bildiğim şey önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde ne olacağını bilmediğimizdir. Ama illa bir pozisyon alacak olsam, pozisyonumu Bitcoin markasının lehine olacak şekilde alırdım. Ne kadar fazla potansiyele sahip olduğu düşünülecek olursa; şu anki fiyatın Bitcoin’e yakışmadığını düşünüyorum… (Bitcoin’in) yukarı yönde hareket edeceğini düşünüyorum…. Günümüzdeki fiyatıyla kıyaslayacak olursak; Bitcoin’in 20 yıl sonraki fiyatının şimdikinden çok daha yüksek olacağını düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!