Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

S&P Global’ın Kripto Para Endeksi, Bitcoin ve Sektör İçin Ne Anlama Geliyor?

S&P Global Inc. bugün kripto para sektörüne oldukça müjdeli bir haber verdi ve 2021 yılından itibaren kripto para endekslerinin yayımlanacağını açıkladı. S&P Global’e bağlı S&P  Dow Jones Endeksleri tarafından hayata geçirilecek olan bu proje, büyük yankı uyandırdı. Peki böyle bir gelişme kripto para yatırımcıları için tam olarak ne anlama geliyor?

S&P Global’in kripto para kararı ne anlama geliyor? 

Kripto para sektörünün önemli isimlerinden olan Anthony Pompliano, bunun küresel kabul konusunda başka bir adım olduğunu belirtti.

Ünlü analist Michael van de Poppe de bu haberin inanılmaz bullish olduğunu vurgulayarak, yatırımcıların ilgisini daha da arttırdı. Peki bu haber neden analistlerin böylesine ilgisini çekti ve tam olarak sektöre nasıl bir fayda sağlayabilir?

Kripto paralar 2017 yılında çoğunlukla bireysel yatırımcıların alımları ve katkıları ile yükseliş yaşarken, 2020 yılında durum biraz daha farklı bir hal aldı. Paul Tudor Jones, MicroStrategy, Square ve Stanley Druckenmiller gibi isimlerle firmaların BTC veya kripto para yatırımı yapmaları, kurumsal yatırımcının da sektöre dahil olduğunu gösteriyor.

Ancak kurumsal yatırımcılar kripto para sektörüne hala oldukça volatil ve yeni bir alan gözüyle bakmakta. S&P Dow Jones Endeksleri tarafından atılan bu adım ise söz konusu yabancılığı ve volatilitenin doğurduğu korkuyu azaltabilir.

Kurumsal yatırımcılar için kolaylaştırıcı bir hamle 

Şirket tarafından yapılan açıklamada “en çok alınıp satılan 550 kripto paranın” endekse dahil edileceği belirtildi. Yani Wall Street’in önde gelen endekslerinden olan S&P’nin müşterileri bundan sonra oldukça çok daha bilindik ve güvenilir bir kaynaktan fiyat verisi alabilecek. Kripto para start-up firması Lukka ve S&P yöneticileri tarafından yayınlanan açıklamada, bunun yatırımcıların yeni varlık sınıfına girişini kolaylaştırıp, “oldukça volatil ve spekülatif piyasanın risklerini azaltmasının” umulduğu vurgulandı.

Lukka tarafından sağlanan veriler, S&P tarafından kullanılacak. S&P müşterileri ise bu veriler üzerinden kendilerine özel endeksler oluşturup, kripto paralara yatırım yapmayı veya bunları takip etmeyi kolaylaştıracak adımlar atabilecekler.

2021, kripto paraların yılı olacak 

S&P Dow Jones Endeksleri yöneticilerinden Peter Roffman, kripto paralar gibi hızla büyüyen dijital varlıkların, “bağımsız, güvenilir ve kullanıcı dostu fiyat verileri ile endekslere” kavuşma vaktinin geldiğini belirtti.

Ethereum ekosisteminin tanınan simalarından Ryan Sean Adams da bunun “ana akım kabul” işareti olduğunu ima etti. Bu noktadan sonra her şeyin daha da hızlanacağını ve domino etkisinin süreceğini belirten Adams, 2021’in kripto paraların yılı  olacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!