Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar 24 Bin Dolardan Bitcoin (BTC) Alıyor

Kripto para sektörünün en büyük yatırım fonu olan Grayscale, kurumsal yatırımcılara normal fiyatın %30 üstünden Bitcoin (BTC) satıyor. 3 Aralık itibarıyla 19.300 dolardan işlem gören BTC/USD, Grayscale yatırımcısına 24.000 dolardan fazlaya mal oluyor.

Araştırma firması Skew tarafından aktarılan bilgilere göre Grayscale yatırımcıları piyasadaki bullish atmosferin etkisi ile birlikte Bitcoin için normal fiyatın çok daha üstünde bir meblağ ödemeye başladılar. Grayscale’in Bitcoin fonuna (GBTC) Guggenheim gibi dev kuruluşların yatırım yapmayı planladığı biliniyor.

Normal fiyatın üstüne neredeyse %30 koyuyor

Grayscale kendi işletmesinde olan Grayscale Bitcoin Trust aracılığıyla kurumsal yatırımcılara dolaylı yoldan BTC satışı yapıyor. Bitcoin’i hisseler halinde satan kurum, an itibarıyla bir adet BTC hissesi (GBTC) için 23.39 dolar gibi bir fiyat belirliyor. 23.39 dolardan satılan bu ürün, 0.00095163 GBTC’ye, başka bir deyişle temsili Bitcoin’e denk geliyor.

Bir kurumsal yatırımcının anlık kur üstünden 1 adet tam GBTC alabilmesi için toplamda bin 50 adet hisse satın alması gerekiyor. Birim fiyatı 23.39 dolar olan bir tam GBTC 24.559 dolar gibi bir değere sahip. Skew verilerine göre bu, Bitcoin’in spot piyasalardaki fiyatından yaklaşık %30 oranında daha yüksek. Grayscale’in sattığı Bitcoin ile spot piyasalardaki BTC fiyatı arasındaki makas altı aydır hiç bu kadar açılmamıştı.

skew-bitcoin-grayscale-premium

Madenden Grayscale’e: Kasım aynında ne kadar Bitcoin aldı?

Grayscale kasım ayı içerisinde on binlerce yeni BTC satın aldı. Bu, Grayscale müşterilerinin yüksek fiyata aldırış etmediklerini gösteriyor olabilir.

Coin98 adlı bir araştırma kuruluşunun yaptığı paylaşıma göre Grayscale geçen ay madencilerin ürettiğinden daha fazla miktarda Bitcoin satın aldı. Bitcoin madencileri ay genelinde toplamda 27.881 adet Bitcoin üretirken Grayscale bünyesindeki Bitcoin fonuna 55 bin 15 yeni BTC ekledi. Bu anlık kurla 1 milyar 60 bin dolardan fazlasına denk geliyor.

bitcoin-grayscale-coin98-fiyat

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!