Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

233 Milyar Dolarlık Guggenheim 500 Milyon Dolarlık Bitcoin Alabilir

Yönetimi altında toplamda 233 milyar dolar değerinde varlık barındıran Guggenheim Partners, kripto para piyasasına giriş yapmak için kolları sıvadı. Partners bünyesinde faaliyet gösteren Guggenheim Funds Trust, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuruyla 500 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) satın almayı düşündüğünü açıkladı.

Guggenheim Funds Trust, ABD’nin finans regülatörü olan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na yeni bir başvuruda bulundu. Guggenheim bu başvurusunda kendi kontrolündeki Makro Fırsatlar Fonu adlı bir fonun yüzde 10’unu Bitcoin’e (BTC) ayırmayı planladığını belirtti.

500 milyon dolarlık Bitcoin alabilir

Fidelity tarafından aktarılan veriler, Guggenheim bünyesindeki Makro Fırsatlar Fonu’nun 5 milyar dolar değerinde olduğunu gösteriyor. Guggenheim yöneticileri bunun 500 milyon dolarlık kısmı ile Bitcoin satın almayı planlıyorlar.

CoinDesk haberine göre Wall Street’in dev ismi bu yatırım hamlesini Grayscale aracılığıyla gerçekleştirmek istiyor. Kurumsal yatırımcılara hizmeten veren ve Digital Currency Group’a bağlı olan Grayscale; aralarında Bitcoin, Ethereum gibi isimlerin bulunduğu birkaç farklı kripto paranın tröstünü yönetiyor.

Grayscale’in 28 Kasım tarihli paylaşımına göre şirketin Bitcoin tröstünde 9 milyar doları; Ethereum tröstünde ise 1.3 milyar doları aşkın para bulunuyor. Şirket yönetimindeki kripto paraların toplam değeri 10.8 milyar dolar.

Doğrudan Bitcoin satın almayacak

Hafta içerisinde 19.200 dolardan 16.500 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı, dün akşam hızlı bir şekilde yükselişe geçmeye başladı. Önce 17.700 doları aşan BTC/USD grafiği, bu ivmeyi ilerleyen saatlerde de sürdürdü ve 18.000 dolar üstüne çıktı.

Paul Tudor Jones gibi yatırımcıların Bitcoin satın alması piyasa üstünde olumlu bir etki bıraktı. Yönetiminde 233 milyar dolar olan Guggenheim’ın bu hamlesi de sektörde olumlu şekilde karşılandı. Bu sırada bazı kripto para takipçileri şirketin SEC’ye verdiği dilekçede yer alan bu ifadeyi gündeme getirdiler:

“Fon’un (Grayscale’in) Bitcoin tröstüne yapmayı planladığı yatırım, Kanarya Adaları’na kayıtlı bir alt şirket aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Fon, Grayscale tröstüne yapacağı yatırım haricinde kripto paralara doğrudan veya dolaylı yoldan başka bir yatırım yapmayacaktır.”

İnsanlar bu açıklamayı baz alarak Guggenheim’ın neden doğrudan BTC almadığını sordular. Bu soruya gelen yanıtlardan biri bunun yasal kısıtlamalar nedeniyle olduğu yönündeydi. Bir sosyal medya kullanıcısı altın yatırımından örnek vererek şu yorumu yaptı:

“Kurumsal yatırımcılar fiziki altın almaktansa gidip altın ETF’lerine (borsa yatırım fonu) yatırım yapar çünkü işin custody (saklama) boyutuyla uğraşmak istemezler. Aynı şey Bitcoin için geçerli.”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!