Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 18 Bin Doları Test Ediyor: Analistler Ne Diyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün akşam saatlerinde ani bir yükselişe 17 bin 700 dolar üstüne kadar çıktı. Son 24 saat içerisinde 17 bin dolar altına kadar düşmüş olan Bitcoin’in cumartesi akşamı böyle bir yükseliş sergilemesi kripto para yatırımcılarını yeniden heyecanlandırmaya başladı. Bitcoin ve kripto para analistleri yatırımcıları dikkatli ve temkinli olmaya çağırırken Bitcoin’in ve altcoin piyasasının ilerleyen saatlerde nasıl bir grafik çizeceği merak konusu.

Perşembe günü 19.200 dolardan neredeyse 16.500 dolara kadar düşen Bitcoin (BTC) fiyatı, yarım kalmış olan boğa koşusunu anımsatan bir grafik çizmeye başladı. Gün boyunca 17.200 doları aşmakta zorlanan BTC/USD paritesi 20:40 itibarıyla 17.700 dolar üstüne kadar gelmiş durumda.

bitcoin-bttc-usd-dolar
Anlık BTC/USD grafiği

Analistler “shortçulara” karşı uyarıda bulundular

Sosyal medyada Mr. Freeman adıyla tanınan kripto para analisti bugün akşamüstü yaptığı bir paylaşımla Bitcoin’de izlenmesi gereken kritik seviyeleri işaretledi. 13.361, 17.163, 17.224, 17.614, 18.638 dolar seviyelerine dikkat çeken analist Bitcoin’in bir süredir 17.163 dolarda durduğunu ve bunun “kritik” bir nokta olduğunu söyledi.

bitcoin-freeman-btc-usd
Mr. Freeman tarafından yapılan BTC paylaşımı, Kaynak

Twitter hesabından yukarıdaki grafiği paylaşan Mr. Freeman, takipçilerine şu mesajı verdi:

“Bitcoin 2-3 gündür, mavi çizgi ile belirttiğim çok kritik bir seviyede tutunuyor. (Bitcoin alıcıları) bugün (bunun) üzerinde günlük güzel bir mum kapanışı sağlamak için uğraşacaktır. Shortlara (kısa pozisyon) dikkat.”

16 bin dolarda tutundu, hedef 18 bin mi?

Bitcoin, Mr. Freeman’ın “kritik” olarak adlandırdığı bu seviyenin üstüne çıkmayı başardı. Bunu yorumlayan Hollandalı kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin fiyatındaki bu yükselişin uzun soluklu olabileceğine inanıyor. Analist bu akşam yaşanan hareketliliği yorumlayarak BTC’nin 16 bin doların altına düşmemiş olmasını iyi bir gelişme olarak değerlendirdi. Michael, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 18 bin dolara giden yolun açılmış olabileceğini vurguladı.

michael-btc-usd-fiyat
Michael’ın BTC/USD paylaşımı, Kaynak

Ani bir düşüşe karşı uyarılar geliyor

Bitcoin fiyatı bu akşam ani bir şekilde yükselişe geçmiş olsa da analistler yatırımcıları yaşanabilecek ani bir düşüşe karşı uyarmayı sürdürüyorlar. The Wolf of All Streets ismiyle tanınan Scott Melker, paylaştığı tweet ile bu hafta yaşanan düşüşün etkilerinin hala tam anlamıyla geçmediğini hatırlattı.

melker-bitcoin-dolar-fiyat
Melker tarafından aktarılan grafik, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!