Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs’in Bullish Tesla Tahmini Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor?

Goldman Sachs, Bitcoin için de anlamlı olabilecek bir Tesla tahmini paylaştı. Şirket, Tesla için bullish olduğunu söyledi fiyat hedefinin 780 dolar olduğunu belirtti. Şirketin belirlediği fiyat hedefi, Wall Street’te işlem gören hisseler arasında en yüksek değere sahip. Peki Tesla hisseleri ve Bitcoin arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Gelin bir inceleme yapalım.

Bloomberg’in haberinde, Goldman Sachs analisti Mark Delaney’in Tesla ile ilgili tahmini ve Tesla hisselerinde görülen artış paylaşıldı. Haberde, Delaney’in elektrikli araçların benimsenme oranın hızla arttığını ve bu durumun önceki tahminlerini aştığını ifade ettiği yer aldı.

Analist, 455 dolarlık Tesla hedefini rafa kaldırırken bazı hükümetlerin yüksek emisyonlu araç satışına getirilen kısıtlamalara ve benzinli araç kullanımının yarattığı maliyet eşitsizlikleri konusunda yapılan hamlelerine değindi. Ardından da elektrikli araç batarya fiyatlarının beklediklerinden daha hızlı düşüşe geçmesinden olumlu olarak bahsederek Tesla’nın sunduğu hizmetin enerji sektörü için değerli olduğunu açıkladı.

Tesla hissesinin genel görünümü

Verilere göre, Tesla (TSLA) çarşamba günü 568,82 dolardan kapanış yaptı ve 3 Aralık tarihinde %4.8 oranında yükseldi. Tesla hisselerinin 2020 yılı içerisindeki performansı ise oldukça güçlü. TSLA, bu yıl %600 oranında yükseldi. Şirket gelirleri ise bir yıl öncesine göre %39 artış gösterdi ve 8.8 milyar dolara ulaştı.

bitcoin-tahmini
Kaynak

Tesla’nın ABD’de ve Almanya’da yeni fabrikalar açarak üretim alanını genişletme planı bulunduğu da belirtiliyor.

Bitcoin nerede devreye giriyor?

ARK Invest’in CEO’su Catherine Wood, Bitcoin ve Tesla hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. CEO, Bitcoin ve Tesla gibi teknolojilerin önemine dikkat çekerek BTC ve TSLA’yı aynı düzlemde değerlendirmeye aldı. Önce Bitcoin’deki fiyat artışına ve değerine değinen Wood, ardından Tesla hisselerindeki büyüme üzerine yorumlar yaptı. 

Wood, Bitcoin’in altına dijital bir alternatif ve enflasyona karşı koruyucu bir varlık statüsüne sahip olduğunu söyledi. Kurumsal yatırımlarda görülen artışın devam etmesi halinde ise Bitcoin fiyatının 400 – 500 bin dolar seviyesine çıkabileceği tahmini üzerine konuştu. Yukarı yönlü bir grafik çizen Bitcoin gibi Tesla da bu yıl büyük ilerleme kaydederek %600 oranında artış gösterdi. Konuyla ilgili olarak Cahterine Wood, Tesla’nın hala yükselme şansı bulunduğunu dile getirerek “yatırımcılar Tesla’ya gerçek bir teknoloji hissesi olarak bakmalılar, sadece bir araba üreticisi olarak değil” dedi.

Her iki varlığın bu yıl yükseldiğine değinen CEO’nun yorumları ışığında, Tesla’nın hala yükselme payı olduğu ifade edilirken aynı düzlemde ele alınan Bitcoin’in de potansiyel olarak yükseliş gösterme ihtimali bulunuyor olabilir. Goldman Sachs’ın da Tesla hakkındaki yorumlarını değiştirerek bullish tahminlerini paylaşması, bu doğrultuda hem Bitcoin hem de Tesla yatırımcılarının yüzünü güldürecek gelişmelerin yaşanabileceğinin sinyalleri olarak görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!