Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Microstrategy’nin Bitcoin Yatırımlarına Aracılık Ettiğini Açıkladı

Kripto para borsası Coinbase, 2020 yılının başlarında Microstrategy şirketinin Bitcoin yatırımı yapması için aracılık ettiğini açıkladı. 425 milyon dolar değerinde BTC alan Microstrategy’nin Coinbase platformu aracılığıyla satın alma işlemlerini birkaç güç içerisinde gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bilindiği üzere bu yıl içerisinde Microstrategy şirketi yaptığı yüklü Bitcoin yatırımı ile sık sık gündeme gelmiş ve diğer kurumsal firmalar da şirketin izinden giderek BTC almıştı. Ünlü şirketin CEO’su Michael Saylor da kişisel servetini açıklayarak tam 17 Bin 732 adet Bitcoin aldığını açıklamıştı.

The Block’un haberine göre, ABD merkezli Coinbase borsası, Microstrategy’nin Bitcoin alım işlemlerinde aracılık görevi üstlendi. Coinbase’in kurumsal satış departman başkanı Brett Tejpaul, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Yüksek işlem yeteneklerimizi, önde gelen kripto broker (aracı) platformumuzu ve OTC sistemimizi kullanarak MicroStrategy adına önemli miktarda Bitcoin satın alabildik ve bunu piyasayı hareket ettirmeden yapmayı başardık.”

2 parça halinde BTC alınmış

The Block ile paylaşılan bilgilere göre, Microstrategy’nin BTC alım işlemleri iki ayrı işlemde gerçekleştirilmiş. 250 milyon dolarlık yatırım 5 gün içerisinde yapılırken ana siparişin küçük siparişlere bölünerek belirli bir zaman aralığında gerçekleştirildiği belirtildi. 

Bir Coinbase sözcüsü, benzer anlaşmalar yapılıp yapılmadığına dair yorum yapmayı reddettiği öğrenildi.

Microstrategy neden Coinbase’i seçti?

Coinbase’in blog gönderisinde paylaşılanlara göre, Microstrategy’nin yaptığı seçim 3 temel faktöre dayanıyor: Coinbase’in akıllı sipariş yönlendirme sistemi, trading algoritmaları ve white-glove hizmetler (ayrıntılara dikkat eden, birinci sınıf hizmet). Bununla birlikte, Microstrategy’nin Coinbase ile birkaç işlem denemesi gerçekleştirmiş olduğu da söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!