Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin” ve “Ethereum” Türkiye’de Arama Rekoru Kırdı

Bitcoin ve kripto para piyasası yılın en hareketli haftalarından birini geçirirken hem Türkiye hem dünyada BTC’ye olan ilgi de artıyor. Kripto paralar ve BTC için hareketli günler süregelirken Google Trends verilerine göre Türkiye’de “Bitcoin” aramalarında ciddi bir artış gözlemlendi. Ethereum 2.0 güncellemesi bugün hayata geçirildi ve fiyat hareketliliğinin etkisi ile de Türkiye’de “Ethereum” aramalarında ise tüm zamanların rekoru kırıldı.

Bitcoin (BTC) fiyatı geçen hafta neredeyse 20 bin dolara kadar çıkıp birçok farklı kripto para borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor kırdı. Bitcoin’in 4 Aralık itibarıyla yaşadığı düşüş altcoin pazarına da yansıdı. En büyük ikinci kripto para olan Ethereum (ETH) yeniden 600 dolar altına inmişken piyasanın toplam değeri 565-570 milyar dolar aralığına geriledi.

Bitcoin son 2 yılın rekorunu kırdı

Bitcoin tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştıktan sonra küçük çaplı bir düşüş yaşamışsa da Google Trends verilerine göre Türkiye genelinde “Bitcoin” kelimesi için yapılan aramalarda ciddi bir artış gözlemlendi. Güncel veriler Bitcoin için yapılan aramaların Şubat 2018’den bu yana görülmüş en yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor. Bitcoin böylece son haftalarda sergilediği performansla birlikte Google’da 2 yılın rekorunu kırmış oldu.

Bitcoin-ethereum-turkiye
5 yıllık zaman zarfında Google’da “Bitcoin” aramasının değişimini gösteren grafik. Kaynak

Ethereum tüm zamanların rekorunu kırdı

“Ethereum” araması ise  ETH fiyatının 1.400 doları aştığı dönemden bile yüksek durumda. Google Trends verilerine göre Türkiye genelinde yapılan “Ethereum” araması tüm zamanların rekorunu kırdı. Türkiye’de Ethereum’a olan ilgi dik bir şekilde yükselmeye devam ederken, bu artışta hem son zamanlardaki fiyat hareketliliğinin hem de Ethereum 2.0 geçişinin etkisi olabilir.

Bitcoin-ethereum-turkiye
5 yıllık zaman zarfında Google’da “Ethereum” aramasının değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!