Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Kurucusu Saylor’ın Bitcoin Serveti: Tam 17 Bin 732 Tane!

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, elindeki Bitcoin (BTC) serveti ile ilgili açıklama yaptı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Saylor, kişisel olarak tam 17 Bin 732 adet Bitcoin’i olduğunu söyledi.

Bitcoin yatırımı yapan ve kârlı çıkan şirketlerin arasında Michael Saylor’un CEO’su olduğu MicroStrategy de geliyor. Saylor, kendisinde kişisel olarak ne kadar Bitcoin bulunduğu gizemini ise bugün bozdu. MicroStrategy kurucusu Saylor, serveti hakkında açıklama yaparken elinde tam 17 bin 732 adet Bitcoin bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 18 bin adet Bitcoin’i elinde tutan Saylor’un zenginliği ise dolara çevrildiğinde daha net anlaşılıyor.

Bitcoin serveti yaklaşık 235 bin dolar!

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Twitter hesabındaki açıklamasında Bitcoin’leri zamanında ne kadara aldığını da açıkladı. Buna göre Saylor, her bir Bitcoin için ortalama 9 bin 882 dolar harcadı.

1 Bitcoin’e kabaca 9.800 dolar ödemiş olan Michael Saylor, 17.732 Bitcoin için geçmişte ortalama 173 milyon dolar ödemiş oluyor. Bitcoin’i şu anda 13.300 olarak baz alırsak Saylor’un 17.732 adet Bitcoin için bugün yaklaşık olarak 235 milyon dolar ödemesi gerekiyordu. Özetle, Saylor’un şu anda 235 milyon dolarlık Bitcoin’i bulunuyor ve yatırımcının kârı ise hesaplandığında yaklaşık 62 milyon dolar.

“Şirketime de tavsiye ettim”

Bunun dışında Saylor, tweetinde MicroStrategy ile ilgili de bir açıklama yaptı. Saylor, açıklamasında kendisi için Bitcoin almayı düşünmeden önce bu tavsiyeyi şirkete verdiğini belirtti.

Şirket, yaptığı Bitcoin yatırımı ile yalnızca son birkaç ay içerisinde tam 100 milyon dolar kâr elde ettiğini paylaşmıştı. Bitcoin fiyatının 13 bin 700 doların üzerine yükselmesiyle hem Michael Saylor hem de şirketi MicroStrategy yüksek kazançlar elde etmiş oldu.

Saylor, geçmişte Bitcoin’i eleştiren ancak daha sonra onu destekleyen isimler arasında yer alıyor. Konuyla alakalı Saylor’ın verdiği bilgilere göre Bitcoin, şirketin şu andaki birincil hazine varlığı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!