Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy, Bitcoin Yatırımı Sayesinde Şimdiden 100 Milyon Dolar Kâr Etti

MicroStrategy tarafından yapılan Bitcoin yatırımı, şirkete yalnzıca bir kaç ay içerisinde 100 milyon dolar kâr sağladı. Elde edilen kazanç şirketin son 3 yıldaki net gelirden daha fazla. 

Nasdaq’ta listelenen milyar dolarlık şirket MicroStrategy ağustos ve eylül aylarında yaklaşık 425 milyon dolar ödeyerek 38 bin 250 Bitcoin satın aldı. Bitcoin fiyatının 13 bin 700 doların üzerine yükselmesi ile şirketin yalnızca BTC yatırımından sağladığı kâr dudak uçuklattı.

Bağımsız kripto para araştırmacısı Kevin Rooke tarafından yayınlanan verilere göre MicroStreategy Bitcoin yatırımından 2017 yılının ilk çeyreğinden 2020’nin son çeyreğine kadarki son 3 yılda işinden kazandığı kazançtan daha fazla kâr elde etti. Verilere göre şirket ticari faaliyetlerinden 78 milyon dolar net gelir elde ederken BTC fiyatındaki artış ile elde edilen kazanç 100 milyon doları aştı.

MicroStrategy-Bitcoin-yatirimi
3 yıllık MicroStrategy kazançları ile şirketin BTC yatırımı getirisini karşılaştıran grafik. Kaynak

“BTC yatırımı nakit para tutmaktan daha kârlı”

MicroStrategy Bitcoin’e yatırım yapmasının yanı sıra, lider koini şirketin birincil rezerv varlığı alma kararı verdi. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, firmanın son üç aylık raporu ile ilgili yaptığı açıklamada; Bitcoin’i birincil hazine varlığı yapma kararını, şirketin dijital teknolojileri benimsemesinin en son örneği olarak gösterdi.

“425 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı, bu miktarı nakit olarak tutmaktan çok daha büyük bir getiri potansiyeli sunuyor ve MicroStrategy’nin piyasadaki genel görünürlüğünü artırdı”

Şirketin CEO’su Michael Saylor, 2013 yılında “Bitcoin’in günleri sayılı” açıklamaları yaptı fakat zamanla Bitcoin destekçisi haline geldi. Öyle ki, Saylor’ın şirketi MicroStrategy büyük çaplı yatırımlar ile Bitcoin için kurumsal geçişin öncü firmalarından biri haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!