Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan Teşekkür Aldı

Kripto para borsası Binance, Türkiye’ye Kovid-19 ile mücadele kapsamında yaptığı yardımlar nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan teşekkür mektubu aldı.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance, Türkiye’ye Koronavirüs ile mücadelesini kolaylaştırabilmek adına 40 bin adet tıbbi ekipman gönderdi. Sağlık Bakanlığı borsanın bu yardımı sayesinde temmuz ayında on binlerce KN95 model maske aldı.

 Teşekkür mektubu gönderdi

Binance, birkaç aydır Koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok ülkeye destek gönderiyor. Bu yardımları Binance Charity ile yapan borsanın yardım ettiği ülkelerden biri de Türkiye oldu. Borsanın Twitter üzerinden yayınladığı bilgiye göre Türkiye’ye bu yardımlar kapsamında 40 bin adet maske gönderildi.

Şirketin yine Twitter üzerinden paylaştığı bilgilere göre Sağlık Bakanlığı, 15 Temmuz tarihinde bir mektup hazırlayarak şirkete yardımları nedeniyle teşekkür etti. Changpeng Zhao’ya ve Helen Hai’ye yollanan mektupta Binance’e “uluslararası dayanışma örneği gösterdiği” için teşekkür edildi.

Mart ayında da yardım gönderdi

Binance’in Türkiye’ye Koronavirüs ile mücadele kapsamında tam olarak ne kadar tıbbi malzeme gönderdiği bilinmiyor. Fakat şirketin bu yılın nisan ayında da Türkiye’ye yüklü miktarda ekipman gönderdiği biliniyor.

Borsa CEO’su Changpeng Zhao 6 Nisan tarihinde bir tweet paylaşıp, şirketin Türkiye’ye 10 bin adet koruyucu giysi gönderdiğini açıkladı. Şirketin bu hamlesi yerli kripto para camiası tarafından olumlu karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!