Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KuCoin Haberiyle Yükselişe Geçen Haven Protocol (XHV) Nedir?

Kripto para borsası KuCoin kullanıcıları için Haven Protocol (XHV) müjdesi verdi. KuCoin listeleme duyurusu ile son 24 saate fiyatı %20’nin üzerinde yükselen XHV coin nedir, işlemler ne zaman ve hangi pariteler üzerinden başlayacak?

Dünya çapında en çok tercih edilen kripto para borsalarından KuCoin bugün paylaştığı duyuru ile Haven Protocol’ü platforma eklediğini duyurdu. KuCoin borsası tarafından yayınlanan resmi bildiriye göre kullanıcılar, duyurunun yayınlanması ile XHV için mevduat işlemlerine başladılar.

Borsa kullanıcıları 16 Aralık günü Türkiye saati ile 13:00 itibarıyla da Haven alım satımını gerçekleştirebiliyorlar. KuCoin kullanıcıları XHV için para çekme işlemlerini ise yine 16 Aralık günü TSİ 17:00’den sonra gerçekleştirebilirler. KuCoin borsası Havan coin için XHV/USDT paritesindeki işlemleri destekleyecek.

Haven (XHV) fiyatı bir günde %20’den fazla arttı

Haven coin fiyatı yazım zamanı itibarıyla son 24 saatte %23.4 oranında yükseliş gösterdi. XHV 4.15 dolardan alınıp satılabiliyor. XHV için piyasa değeri ise 58 milyon doların hemen üzerinde konumlanıyor. Haven KuCoin duyurusu ile kazandığı ivmenin de etkisiyle piyasa değeri sıralamasına göre 161. sırada bulunuyor.

XHV için tüm zamanların en yüksek fiyatı yaklaşık 2.5 yıl önce kaydedilen 7.27 dolar olsa da, yaptığı bu sıçrama XHV yatırımcılarını sevindirdi. Haven coin için bir günde yapılan işlem hacmi ise yarım milyon doların üzerinde seyrediyor.

Haven-Protocol-XHV
Haven Protocol (XHV) için 24 saatlik fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Haven Protocol (XHV) nedir?

Gizlilik özelliği ile bilinen Monera ağı üzerine inşa edilen Haven, kullanıcıları için aynı şekilde gizlilik vadeder. XHV, işin kanıtı (proof-of-work) algoritmasına dayanır ve birçok kripto paradan farklı olarak sentetik varlıklar üretirken Haven coin için bir “yakma” stratejisi izler ve böylece fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi hedefler. Haven amacını, kripto destekli kredilerin ve faiz getiren tasarruf hesaplarının sağlanabildiği merkeziyetsiz bir finans platformu oluşturmak olarak açıklamaktadır.

XHV için toplam arz şu an 18.4 milyon olarak belirlenmiştir ve şu an dolaşımda olan XHV sayısı 14.1 milyonun biraz üzerindedir. Yatırımcılar Haven alıp satmak ya da saklamak için KuCoin haricinde Bittrex, TOKOK, CITEX ve TradeOgre gibi platformları kullanabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!