Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 2021’den Önce 20 Bin Dolar Olur mu?

Bitcoin (BTC) fiyatı 16 Aralık günü 19,800 dolara kadar yükseldi ve birkaç günlük aranın ardından yeniden 20,000 doları test etmeye başladı. Bitcoin’in 20,000 doları aşıp yeni bir fiyat rekoru kırıp kırmayacağı merak ediliyor. Uzmanlar yatırımcıları olası dalgalanmalara karşı uyarırken bazı kuruluşlar uzun vadeli görünümün bullish olduğunu açıkladı.

15 Aralık’a kıyasla yüzde 2’den fazla değer kazanan Bitcoin 19,500 doları aşıp 19,800 dolara kadar yükseldi. Bu sayıya en son 1 Aralık günü ulaşılmıştı. Hollandalı trader Michael van de Poppe, Bitcoin’in önündeki direnci aştığını ve bunun bullish bir gelişme olduğunu açıkladı. Peki bitcoin fiyatı bu ivmeyi sürdürüp yıl bitmeden 20,000 doları görebilir mi?

2 haftada 20,000 doları geçer mi?

Bazı kripto para analistleri 20,000 dolara 2021’ye girilmeden önce ulaşılacağını düşünüyor. CryptoHobbit olarak tanınan bir analist bitcoin’in yıl bitimine kalmadan 26,000 dolara kadar ulaşabileceğini söyledi.

cryptohobbit-kripto-bitcoin-btc-grafik
CryptoHobbit’in btc grafiği

BTC’deki güncel hareketliliği yorumlayan Michael van de Poppe da 19,500 doların altına inilmemesi halinde 20,500 – 21,000 dolar bölgesine ilerlenebileceğini söyledi.

michael-bitcoin-btc-grafik-dolar
Michael’ın btc grafiği

Bu göstergeler boğaları memnun edebilir

Bu yıl içerisinde %6’dan fazla zayıflayan dolar, DXY’ye göre son 32 ayın en düşük seviyesine çekildi. Bu endekste görülen düşüş bitcoin fiyatını yıl boyunca olumlu etkiledi. Bankacılık devi Societe Generale, Dolar Endeksi’nin %5 oranında daha düşmesini beklediğini açıkladı.

Araştırma firması Glassnode, Realized HODL Ratio olarak adlandırdığı grafiğin boğaların lehine olduğunu açıkladı. Philip Swift tarafından geliştirilen bu metrikte bir haftalık HODL aralığı ile bir-iki yıllık HODL aralığı arasındaki oran baz alınıyor. Ortaya çıkan oranın yüksek olması bitcoin fiyatının zirve noktasına ulaştığı ifade ediyor olabilir.

Bu metriğin güncel durumu incelendiğinde ortaya çıkan oranın henüz 2017’deki kadar yüksek olmadığı görülüyor. Glassnode bunun uzun vadede bullish olduğu yorumunu yaptı.

glassnode-btc-rhodl

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!