Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

29 Dolara 2 Bitcoin Sattı Ama Pişman Değil

2011 yılında Bitcoin alıp elinizde tutsaydınız şu anda ne kadar kar etmiş olurdunuz? O dönemde 20 dolar seviyesinde fiyatlanan BTC, şu anda 20 bin dolara yaklaştı bile. Yıllar içerisinde yükselişini sürdüren Bitcoin’e yapılan yatırımlar ise yatırımcılara zaman zaman pişmanlık, zaman zaman da mutluluk getirdi. Haziran 2011’de 2 Bitcoin satan bu kişi ise yaptığı şeyden hiç pişman değil. Kim bu kişi derseniz, gelin tanıştıralım.

Mühendis Kenton Jacobsen, 2011 yılında 29 dolardan 2 Bitcoin sattı ve “pişman değilim” dedi. 2011 yılında Twitter hesabında bu paylaşımı yapan Jacobsen, kısa bir süre önce Twitter kullanıcılarının radarına yakalandı. Jacobsen’ın yaptığı satışı gören bazı kullanıcılar, üzüntülerini dile getirerek “satmamalıydın“, “üzücü“, “RIP” gibi yorumlar yaptı.

bitcoin
Bazı kullanıcılar ise moral verdi:

“En azından 4 BTC’ye pizza almamışsın :)”

Daha fazla BTC satın almış

Bir kullanıcı da, “Yerinde olmak istemezdim. Bir insan neden 29 dolar gibi bir rakamı umursar ki?” diye sordu. Eski paylaşımına gelen yanıtlara kısa sürede cevap veren Kenton, soruya şöyle yanıt verdi:

“Bitcoin %29000 artış görmüştü ve düştüğünde daha fazla satın aldım.”

Peki Kenton neden pişman değil?

“Harika bir iş!” diyerek kinayeli bir yanıt veren Jack isimli kullanıcıyı ise Kenton, “Teşekkürler, fiyat düşünce 10 dolardan biraz daha aldım.” şeklinde cevapladı. Fakat “Merak etmeyin, durumum gayet iyi.” diyerek gelen tepkileri yatıştırmaya çalışan Kenton ile kullanıcılar pek de aynı fikirde değil gibi görünüyor. Bunun nedeni ise Jacobsen’in Twitter hesabında herhangi bir Bitcoin veya kripto para paylaşımı olmaması. Bitcoin Buddha isimli kişi, Jacobsen’e o kritik soruyu sordu ve kendisine inanmadığını ima etti:

“Yani aldıktan sonra hiç satmadın ve hala elinde mi tutuyorsun? Twitter feed’inizde Bitcoin ile alakalı hiçbir paylaşım yok.”

bitcoin
Acaba Jacobsen gerçekten elinde Bitcoin tutuyor mu? Eğer bahsettiği gibi düşük fiyattan BTC aldıysa şu an elinde servet bulunuyor olabilir. Kim bilir, belki yakın zamanda Twitter’da kazançlarının müjdesini de verir ve inanmayanları şaşırtmayı başarır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!