Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı 20 Bin Doları Geçip Yeni Rekor Kırdı

Bitcoin (BTC) fiyatı önündeki direnci kırdıktan sonra 20,300 dolar seviyesine kadar ilerledi. 2009’da ortaya çıkışından bu yana hiç bu kadar değerli olmayan btc, dolar karşısında tüm zamanların rekorunu kırdı. Bazı isimler BTC’nin ilerleyen yıllardaki fiyatının şimdikinden çok daha yüksek olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı aralık ayına 19,000 dolarla giriş yaptı ve 11 Aralık günü 17,700 dolara kadar düştü. Fakat bitcoin yılbaşına yetişecek şekilde yükselişe geçti ve 2021’e girmeden önce 20,000 doları geçti. BTC 2017’nin aralık ayında da buna benzer bir yükseliş sergileyip neredeyse 20,000 dolara dokundu.

Tüm zamanların fiyat rekoru kırıldı

Yerli ve global birçok borsada 20,000 dolar olan bitcoin tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. CoinGecko verilerine göre BTC/USD 16 Aralık itibarıyla 20,300 dolara kadar çıktı. Bu sırada onun 375 milyar dolarlık piyasa değeri; 28 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Toplamda 594 milyar dolar değerinde olan kripto para piyasasının %63’ünü’ btc oluşturmakta.

bitcoin-fiyat-dolar-coinbase

Hem kurumsal hem bireysel yatırımcıdan talep var

Bu yıl bitcoin ile ilgilenen kurumsal yatırımcı sayısı hızla arttı. MicroStrategy yüz milyonlarca dolarlık bitcoin yatırımı yaptı; Guggenheim bitcoin’e yatırım yapabilmek için SEC’ye başvuruda bulundu; MassMutual 100 milyon dolar değerinde btc yatırımı yaptığını açıkladı; 26 milyar dolarlık Ruffer’a bağlı olan Ruffer Investment Company ise 15 milyon dolar değerinde btc satın aldı.

Bitcoin’e kurumsalın yanı sıra bireysel yatırımcıdan da yoğun talep geldi. Square, PayPal gibi kripto para hizmeti sunan uygulamalar günlük olarak yüzlerce adet bitcoin satın aldı.  Bu isimlerin yüklü miktarlarda bitcoin alması, bu uygulamaları kullanan bireysel yatırımcıların ilgisinden kaynaklandı.

Bitcoin gelecekte katlanarak büyüyebilir mi?

Peter Schiff gibi bitcoin eleştirmenleri onun zaman içerisinde değer kaybedeceğini savunuyor. PlanB gibi bazı kripto para analistleri ise bitcoin fiyatının gelecekte katlanarak yükseleceği görüşünde. BTC için özel bir stok-akış modeli (S2F) modeli geliştiren PlanB, BTC/USD’nin 2021 yılı sonunda 100 bin dolara ulaşmış olabileceğini iddia ediyor.

bitcoin-planb-btc-dolar-100-bin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!