Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CEO’sundan Bitcoin ve Kripto Paralara Tam Destek

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden birisi olan PayPal’ın CEO’su, Bitcoin (BTC) ve kripto para lehine duyurularda bulunmaya devam ediyor. Kısa süre önce Bitcoin de dahil dört kripto para birimini PayPal uygulamasına entegre edeceklerini belirten Schulman, şimdi de “28 milyon dükkanı ve satıcıyı” kapsayan müjdeyi verdi.

Bitcoin ve kripto paralar, 28 milyon satıcıya ulaşacak 

CNBC’ye konuşan ünlü CEO, çok yakında 28 milyon satıcıyı kapsayan Bitcoin ve kripto para ödemelerini hayata geçireceklerini belirtti. PayPal ilk kripto para entegrasyon duyurusunda yatırımcılara kripto para alım, satım ve depolama hizmeti vereceklerini belirtmişti.

Ancak bu haber ile kripto paralarla direkt olarak 28 milyon satıcıdan alışveriş yapılabileceği ortaya çıkmış oldu. Schulman açıklamasının devamında 2021 yılının ilk ayları itibarıyla bu atılımı gerçekleştireceklerini belirtti. Schulman bunun “kripto paraların kullanımını” büyük ölçüde arttıracağını belirterek aslında durumu net bir şekilde özetledi.

PayPal şu an için Bitcoin’in yanı sıra Ethereum (ETH), Litecoin ve Bitcoin Cash gibi kripto para birimleri üstünden hizmet veriyor. Şirketin bu kripto paraların sayısını artırıp artırmayacağı bilinmiyor.

Yeni hizmet 2021 yılında başlıyor 

28 milyon satıcıda kripto paraların kullanılması sadece ana akım kabul için değil, aynı zamanda hacim için de mucizeler yaratabilir. Schulman’ın verdiği ilk Bitcoin ve kripto para haberi ile 16.000 dolar seferine çıkan lider kripto para birimi, bu haber sonrasında ve 2021 yılı itibarıyla ise “yeni yolculuklara” çıkabilir.

Sektörün tanınan isimlerinden Dan Held ise bu olaya biraz esprili yaklaşarak, harcadığı her bir BTC için pişmanlık duyduğunu belirtti. Eğer BTC fiyatı böyle yükselmeye devam ederse ödeme devi PayPal bunu günlük alışverişler için harcayacak kişiler bulmakta zorluk çekebilir.

300 milyon müşteriye yetecek mi?

Kripto para analisti Kriptodamus ise buna farklı bir şekilde yaklaştı. Kriptodamus, PayPal üzerinden BTC satışı olacağını ancak platform dışına gönderim olmayacağını belirtti. Bu da teknik olarak türev ürün satışına benzeyecek ve PayPal piyasadan topladığı BTC’leri sadece kendine saklayacak.

Kriptodamus’a göre 300 milyondan fazla müşterinin %10’u bile 1 Bitcoin almak istese, arz-talep dengesi alarm vermeye başlıyor. Gerçekten de 2021 yılı itibarıyla PayPal’ın başlatacağı ek hizmeti, BTC için birçok şeyi değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!