Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatı İçin 2 Farklı Senaryo: 750 mi Yoksa 480 Dolar mı?

Ethereum (ETH) fiyatı bugün 606,35 dolar seviyesine kadar yükselerek 2018 boğasından beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Ethereum fiyatının 606 dolara kadar yükselmesi ile beraber ise sert bir satış başladı. ETH/USD paritesi bu satışların devamında 591 dolara kadar geridi. Basın saati itibarıyla 596 dolardan işlem gören Ethereum, analistlere göre ise iki farklı gidişata sahip.

Ethereum 480 dolara çekilebilir 

Tecrübeli kripto para analisti HornHairs, Ethereum fiyatının önündeki 593 dolar desteğine vurgu yaparak, fiyatın buradan çekilme ihtimaline sahip olduğunu vurguladı. Analist, 305 dolardan başlayan ve 606 dolara kadar yükselen ETH/USD paritesinin bu sert çekilme sonrasında 480 dolar seviyesine kadar düşebileceğini düşünüyor.

ETH için bir ihtimal daha var, o da yükseliş mi dersin? 

Tabii ki HornHairs’in tahmininin tam tersini yani ETH’nin yükselmeye devam edeceğini düşünenler de var ve bu senaryonun oy çokluğuna sahip olduğu görülüyor. Türkiye’nin önde gelen analistlerinden Bozokcoin, ETH fiyatının en yüksek seviyesinin 597 dolar olacağını vurgulayıp, buradan geri çekilme beklediğini ifade etti.

Bozokcoin’e göre 540 dolar ETH için dip seviye ve bunun altına düşüşler geçici olabilir. Ethereum hakkında yaptığı bilgilendirici içerikler ve tweet dizileri ile tanınan Tobby Kitty de ETH için olumlu senaryo çizenlerden birisi. Başarılı isim, yıl sonu hedefinin 750 dolar olduğunu bugünkü tweet’i ile bir kez daha vurguladı.

Ethereum fiyatının 2017 rallisinin devamında 600 dolar seviyesinden sonra hızlı bir şekilde 800 dolar bandına geldiği biliniyor. Bu gerçek göz önüne alınırsa Tobby Kitty’nin tahmini gerçekten de yerini bulabilir. Tabii ki Tobby Kitty gibi olumlu düşünüp, 750 dolara kıyasla çok daha uçuk fiyat tahminleri verenler de var.

Parabolik ralli ETH’yi 10.000 dolara taşıyabilir 

Cole Kennelly, Ethereum fiyatının bu boğa döngüsünde 10.000 dolara kadar çıkacağını düşünüyor. Sirkülasyonda 113.546.478 ETH olduğu biliniyor ve bu fiyat 1 trilyon 135 milyar dolarlık bir toplam piyasa değerine tekabül ediyor. Bitcoin’in basın saati itibarıyla sahip olduğu toplam değer ise sadece 340 milyar dolar seviyesinde.

Bu tahmin birçok yatırımcıya uçuk gelse de ETH fiyatının 2017 yılındaki boğa döngüsünde buna benzer bir yükseliş elde ettiği biliniyor. Ünlü 2017 boğası başlamadan önce 10 dolardan işlem gören ETH, boğanın zirve noktasında 1.300 dolara ulaştı. Bu da minimum 130 kat yükseliş yaşandığı anlamına geliyor.

ETH fiyatının mevcut fiyat üzerinden sadece 16 kat yükselmesi bile 10.000 dolar hedefine ulaşılmasını sağlayabilir. Ethereum alım opsiyonlarında %875’lik artış görülmesi ise önümüzdeki hafta ve aylarda ETH fiyatındaki hareketliliğin süreceğini gösteriyor. Bu da yükseliş ihtimalini daha bir güçlendirmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!