Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte 600 Dolar Olan Ethereum (ETH) İçin Uzman Yorumu

Ethereum (ETH) fiyatı, 2.0 güncellemesine adım adım yaklaşılırken 600 dolar barajını aşmayı başardı. Birkaç hafta öncesine kadar 400 doların altından işlem gören ETH/USD bugün 2018’in yazından bu yana çıktığı en yüksek seviyeye çıktı.

Bitcoin (BTC) fiyatı 18.500-18.600 dolar aralığındayken Ethereum (ETH) fiyatı yükselişini sürdürüyor. En büyük ikinci altcoin olan Ethereum, 2.0 güncellemesinin lansman tarihi yaklaşıyorken 600 dolara kadar yükseldi. Bu sırada ETH’in piyasa değeri 68 milyar doları aştı ve piyasadaki Bitcoin dominansı yüzde 61.7’ye kadar geriledi.

coingecko-ethereum-eth-
CoinGecko verilerine göre ETH fiyatı 600 doları buldu

Beklenen gün yaklaşıyor: 1 Aralık

Ethereum geliştiricileri bu ay yaptıkları açıklamayla ETH 2.0 güncellemesinin lansman tarihini 1 Aralık olarak açıkladılar. Phase 0 olarak adlandırılan bu sürecin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için Ethereum ağındaki mevduat sözleşmesine 524 bin 288 adet ETH yatırılması (stake) edilmesi gerekiyor.

Etherscan verileri bu sözleşmeye anlık olarak toplamda 328 bin 800 adet ETH yatırıldığını göstermekte. Bu sayı özellikle 20 Kasım tarihinden itibaren hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. 1 Aralık tarihine yalnızca birkaç gün kalmışken mevduat sözleşmesinde ihtiyaç duyulan toplam ETH miktarının yüzde 60’ından fazlası toplanmış vaziyette.

Tahmini doğru çıkan Bozok’un yeni mesajı

Ethereum fiyatı bundan bir ay öncesine kadar 400 dolar gibi bir düzeydeydi. CoinGecko verilerine göre ETH aradan geçen bu birkaç haftalık süreç içerisinde neredeyse yüzde 50 oranında değerlendi. ETH/USD paritesinin son iki haftalık grafiği ise fiyatın yüzde 32 oranında yükseldiğini gösteriyor.

Kripto para analisti Bozokcoin, Ethereum’un henüz 480 dolar olduğu 14 Kasım tarihinde bir paylaşım yaparak fiyatın 600 dolara kadar yükselebileceğine işaret etmişti. Altcoin piyasasına yönelik yaptığı kritik tahminlerle tanınan analist, ETH grafiğinin 600 dolara dayandıktan sonra geri çekilmesinin “normal olacağını” söyledi.

ethereum-eth-altcoin-kripto-para

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!