Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı 19 Bin Dolar Oldu!

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün öğlen saatlerinde hızlı bir şekilde yukarı doğru tırmanmaya başladı ve 19 bin dolar sayısına ulaştı. Bitcoin böylece Aralık 2017’de kırdığı 20 bin dolarlık fiyat rekoruna epey yaklaşmış oldu. BTC/USD paritesinde görülecek yüzde 5 oranındaki bir artış Bitcoin’i 20 bin dolara taşımaya yeterli olacaktır.

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün sabah USD karşısında 18 bin 200 dolar seviyesindeydi. Altcoin pazarı harekete geçmişken sabah saatlerini bu aralıkta geçiren BTC, öğlen saatlerinde hızla yükselmeye başladı. Bitfinex gibi global borsalardaki BTC/USD grafiği bu yükselişin sonucunda 19 bin dolar noktasına kadar çıktı.

bitcoin-btc-fiyati
Bitcoin global borsalarda 19 bin doları gördü

Yerel borsalarda 150 bin lira görüldü

Bitcoin’in yerel borsalardaki fiyatına baktığımızda ise yeni bir rekor kırıldığını görüyoruz. BTC, Türk lirası karşısında 150 bin lira oldu ve böylece tüm zamanların en yüksek sayısına ulaşılmış oldu. Bitexen gibi borsalardaki BTC/TRY paritesi 151 bin lirayı dahi aştı. BTC, Aralık 2017’de 20 bin dolar olduğu sıralarda yerel borsalarda 80 bin liranın altından işlem görüyordu.

Lira karşısında döviz kurunun da etkisiyle değerlenen BTC, dolar karşısında son bir ay içerisinde neredeyse yüzde 50 oranında değerlendi. CoinGecko verilerine göre BTC fiyatı ekim ayının 25. gününde neredeyse 13 bin dolardı. Aradan geçen bu dört haftalık süreçte adeta yeni bir boğa rallisine girişen BTC, 2017’de kırdığı piyasa değeri rekorunu kırarak fiyat rekorunu da egale etmeye çok yaklaştı.

19 bin dolar için uzman yorumları ne oldu

Bitcoin’in bugün 18 bin 200 dolardan 19 bin dolara kadar yükselmesi piyasada adeta coşkuyla karşılandı. BTC grafiğindeki bu hareketlilik akıllara “Yeni bir rekor mu geliyor?” sorusunu getirdi. Kripto para camiasının gerek yorumları gerek analizleri ile tanınan birçok ismi, BTC/USD grafiğindeki bu gelişmeleri 20 bin doların ayak sesleri olarak değerlendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!