Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Üzerinde Neden Sınırlı Sayıda Kripto Para İle İşlem Yapılabiliyor?

Blockchain çözümleri sunan teknoloji şirketi Paxos’un CEO’su Cascarilla, yakın zamanda kripto para pazarına adım adan PayPal ile olan iş birliklerine dair açıklama yaptı. Cascarilla, PayPal’a likidite sağlayan şirket olmasına yardımcı olan etkeni açıklarken dev finans şirketi PayPal’ın neden dört kripto para birimiyle çalıştığını da anlattı.

Charles Cascarilla, CEO’su olduğu blockchain şirketi Paxos ve dev finans firması PayPal arasındaki iş birliği ile alakalı açıklamalarda bulundu. Unconfirmed isimli bir podcast yayınına konuşan Cascarilla, Paxos’un PayPal ile olan iş birliğini mümkün kılan etkeni sıfırdan regüle edilmiş bir platform olmaları ile ilişkilendirdi.

“PayPal bu kripto para birimleri için izin aldı”

PayPal, finans sektörü içinde en bilinen şirketlerden biri. Dev şirket, geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri içindeki kullanıcılara kripto para birimleri ile işlem yapabilme yetkisi getirmişti. PayPal, bu hamlesiyle oldukça ilgi çeken hatta kripto para piyasalarını sallamayı başardı. Paypal, bu yeniliğinden sonra blockchain çözümleri sunan çeşitli şirketlerle de iş birliği içerisine girmiş gibi görünüyor.

Bunlar arasında bulunan Paxos, 2012’de kurulan, yeni bir şirket. Paxos CEO’su Cascarilla, katıldığı podcast yayınında PayPal’da neden yalnızca dört adet kripto para birimi ile işlem yapılabildiğine dair de açıklamalarda bulundu:

“Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) ile PayPal kullanılarak işlem yapılabiliyor. Bunun sebebi ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan bu dört kripto para birimi için gerekli yasal izinlerin alınmış olması.”

Cascarilla, ayrıca ilk 10 büyük kripto para birimi dışında piyasanın nispeten küçük olduğunun da altını çizdi. PayPal’ın kripto para birimi yelpazesini genişletmek istemesi durumunda ise Paxos’tan onlar için de likidite desteği alması gerekiyor. Ek olarak PayPal, farklı bir sağlayıcı ile iş birliğine de girebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!