Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Bitcoin Karşılığında Eski Kocasını Öldürtmek İsteyen Kadın Yakalandı

Amerikalı bir kadın, eski kocasını öldürmesi için Bitcoin ödeyerek kiralık katil tutmak ile suçlanıyor. ABD adalet bakanlığı tarafından 24 Eylül’de açılan davada, kadının kiralık katili DarkWeb üzerinden bulduğunu iddia ediliyor.

36 yaşındaki Kristy Lynn Felkins, ABD Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nin 25 Eylül tarihli kararı ile DarkWeb aracılığı ile bir kiralık katil tutmaya teşebbüs ettiği için bir baskın ile gözaltına alındı. Mahkemenin iddialarına göre, Felkins kiralık katil olduğu söylenen adama 2016 yılında 5 bin dolar değerinde 12 Bitcoin ödedi. 12 BTC için bugünkü değer ise yaklaşık 200 bin dolar.

Ava giderken avlandı

Kristy Lynn Felkins 2016 ilkbaharında, DarkWeb üzerinden bir kiralık katil ilanına tıkladı. Felkins ve kiralık katil olduğunu söyleyen kişi BTC karşılığında, Felkins’in çocuklarının babası da olan eski kocasını öldürme konusunda anlaştı. Federal ajanlar tarafından ele geçirilen yazışmalara göre Felkins olayın bir kaza gibi gözükmesi ve eski kocasının iş çıkışı öldürülmesini istedi. Felkins, BTC karşılığı kocasını öldürmeyi kabul eden adama bunun başarısız sonuçlanan bir soygun gibi görünüp görünemeyeceğini sordu.

Fakat Felkins, karanlık planlarını yaparken DarkWeb sitesinde hiç kimseye güvenmemesi gerektiğini unuttu. Kadın o zamanlar yaklaşık 5 bin dolar değerinde 12 BTC’yi LocalBitcoins aracılığı ile gönderdiği “sözde” kiralık katilin bir dolandırıcı olabileceğini aklına getiremedi. Adam ödemeyi kabul ettikten sonra Felkins’e eksi kocasını iş yerinde bulamadığı bahanesini sundu. Hatta, Felkins’i bir süre daha idare etmek için “sözde” kiralık katilin verilen adrese gönderildiğine kanıt olarak birkaç resim dahi yolladı. Fakat cinayet hiç gerçekleşmedi. Peki ama neden eski kocasını öldürmek istedi?

“Eski kocamdan bıktım!”

Suçlamalar karşısında kendisini savunan Kristy Lynn Felkins, eski kocasının kendisine çok kötü davrandığını söyledi. Felkins eski kocasının zihinsel, fiziksel, cinsel ve duygusal tacizine maruz kaldığını ve bundan dolayı ondan kaçtığını söyledi. Çocuklarını eski kocası yüzünden göremediğini de iddia eden Felkins, adamın onlara da şiddet uyguladığını öne sürdü.

36 yaşındaki kadın eski kocası için “o bir yılan ve oldukça usta bir manipülatör” dedi. Bunlara artık dayanamadığını dile getiren kadın, Tor aracılığı ile DarkWeb’e ulaşarak, bir kiralık katil bulduğunu itiraf etti. Felkins çıkacağı duruşmada mahkeme tarafından suçlu bulunursa, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!