Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı ETH 2.0 Staking Projelerine Sponsor Oluyor

Ethereum Vakfı, Proof-of-Stake (PoS) ile çalışan ETH 2.0 ağında bulunan staking projelerine sponsor olacağını duyurdu. Duyuruda, hibe başvurularının tüm projeler için 22 Aralık 2020 tarihine kadar olduğu belirtildi.

PoS algoritmasıyla çalışan Ethereum 2.0 ağına katılmak ve blok kazanmak için ağa kilitlenen ETH işlemine ETH 2.0 staking adı veriliyor. Ethereum Vakfı da kullanıcıları ve kurumları bu konuda teşvik etmek için bir hibe programı hazırladı ve başarılı projelere sponsor olacağını açıkladı.

Theblockcrypto’nun haberinde, vakfın amacının Ethereum 2.0 staking ve doğrulayıcıların yaptığı işlemlerin daha sağlıklı işlev göstermesini sağlamak olduğu aktarılıyor. Bu nedenle vakıf, herhangi bir aşamada olan her projeyi değerlendireceğini söyledi. Vakıf; topluluk ve eğitim, staking ve doğrulayıcı araçları, veri analizi ve görselleştirme alanlarıyla ilgilendiğini, ancak proje konusu hakkında katı sınırlar çizmediklerini de belirtti.

Staking nedir?

Ethereum’un web sitesinde aktarılanlar doğrultusunda staking, doğrulayıcı programını kullanabilmek ve etkinleştirmek için ağa 32 ETH yatırılması demektir. Doğrulayıcılar verilerin depolanmasından, işlemlerin devamlılığından ve blockchain ağına yeni blokların katılmasından sorumludur. Doğrulayıcının ağ üzerinde yaptığı staking neticesinde ağda bulunan diğer kullanıcılar güven içerisinde işlem yapabilirken doğrulayıcılar da ETH kazanırlar.

Ayrıca staking işlemiyle birlikte çeşitli ödüller de kazanılabilmektedir. Fakat belirtilenlere göre, doğrulama yapmayan veya kötü niyetli eylemler sonucunda ETH kaybedilebileceği de ifade ediliyor. Aynı zamanda ETH 2.0 staking işlemleri sonucu elde edilen ödüllerin ETH ağı tam bir PoS sistemine geçtiğinde ya da Ethereum ana ağının tamamen çalışıyor duruma gelmesiyle alınabileceği de aktarılanlar arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!