Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Value DeFi Hackerı Kullanıcılara 95 Bin Dolar Geri Verdi

Geçtiğimiz günlerde Value DeFi protokolünde gerçekleştirilen saldırı sonucunda 6 milyon dolar değerinde flash loan kaybedilmişti. Saldırıyı düzenleyen hacker, kullanıcılardan gelen yüksek sayıdaki mesajın ardından 95 bin dolar iade işlemi gerçekleştirdi.

Value DeFi hackerı, protokole gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 6 milyon dolar değerinde zarara yol açtı. Twitter’da da duyurulan saldırının ardından, VALUE tokenının %25’in üzerinde değer kaybettiği ifade edildi. VALUE, saldırıdan sonra 2.01 dolara geriledi. Şu anda ise CoinGecko verilerine göre 2.05 dolar seviyesinde işlem görüyor.

value-defi

Saldırının oldukça karmaşık ve çok adımlı bir süreç olduğu Cryptobriefing’den Chris Williams’ın haberinde anlatıldı. Karmaşık süreçler sonucu çalınan paraların ortaya çıkmasıyla birçok kullanıcı saldırgandan paralarını iade etmesini istedi. Bazı kullanıcılar, hackera blockchain üzerinden mesaj gönderdi. Aynı zamanda, Value DeFi ekibinin hackera 1 milyon doları kendisinde tutarak kalanı iade etmesini teklif ettiği de haberde aktarılanlar arasında bulunuyor.

Kullanıcılar neler söyledi?

Value DeFi saldırısının ardından bazı kullanıcılar blockchain üzerinden saldırganla temasa geçti ve paralarının iade edilmesini istedi. Peki kullanıcılar hackera nasıl mesajlar gönderdi? İnceleyelim:

Hemşire olduğunu iddia eden bir kullanıcı, hackera şunları söyledi:

“Saldırınız sonucu 100.000 dolar kaybettim. Ben bir hemşireyim. Bunların hepsi benim birikimim. Umarım aldıklarını ​​bana geri verebilirsin. Herkes hastalanacak. Hasta olduğunuzda size bakan hemşireleri düşünün. Her zaman sağlıklı olmanızı ve mutluluğunun tadını çıkarmanızı dilerim. Tanrı sizi korusun.”

Saldırgan, hemşireye parasını almayı beklemediğini, ancak dikkatsiz ve bilgisiz olanların paralarını kaybedeceklerini söyledi. Bazı yaraların acı verici olduğunu söyleyen hacker, hemşirenin yaptığı işe büyük saygısı olduğunu dile getirdi ve iyi günler diledi. Ardından saldırgan, hemşireye 50.000 DAI göndermeye karar verdi.

value-defi

19 yaşında üniversite öğrencisi olduğunu iddia eden bir diğer kullanıcı da ailesinin 200 bin dolarlık birikimini kaybettiğini açıkladı ve hacker kullanıcıya 45.000 DAI gönderdi.

Bir başka kullanıcının da “Başkalarının parasını çalmak doğru değil, umarım çaldığın paraları bu fakir insanlara geri verirsin” dediği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!