Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Üç Yıldır Yüz Vermeyen SEC Başkanı İstifa Etti, Gözler 2021’e Döndü

ABD’deki finans regülatörü Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, bu yılın sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı. Görev süresi normalde Haziran 2021’de bitecek olan Clayton’ın SEC’deki başkanlık koltuğundan ayrılması, Bitcoin (BTC) destekçileri tarafından olumlu bir gelişme olarak yorumlandı.

Jay Clayton; Mayıs 2017’de Donald Trump tarafından SEC başkanlığına getirildi. Clayton göreve geldiği günden beri Bitcoin (BTC) için yapılmış borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının her birini istisnasız olarak reddetti. Clayton’ın bu yılın sonunda başkanlık görevinden ayrılacağını açıklaması ise kripto para takipçilerinin aklına “ETF geliyor mu?” sorusunu getirdi.

Yerine kimin geleceği belli değil

Jay Clayton’ın normal şartlar altında Haziran 2021 tarihine kadar görevde kalma hakkı bulunuyordu. Fakat Clayton, Donald Trump’ın başkanlık seçimini kaybetmesinin ve Joe Biden’ın zafer ilan etmesinin ardından görevinden ayrılacağını açıkladı.

SEC’nin başkanı istifasını açıklarken bizzat Donald Trump’a, Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e, Fed Başkanı Jerome Powell’a, CFTC Başkanı Christopher Giancarlo’ya, FDIC Başkanı McWilliams’a teşekkür etti.

Clayton’ın boşaltacağı koltuğun kim tarafından doldurulacağı henüz bilinmiyor. Fakat SEC başkanlığına getirilecek kişinin Joe Biden hükümetine yakın bir isim olması muhtemel görünüyor.

Gelenin gideni aratmayacağı umuluyor

Kripto para camiasının önde gelen isimleri Jay Clayton’ın gidişinin Bitcoin için olumlu bir gelişme olacağına inanıyorlar. Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz, CNBC’ye verdiği Haziran 2020 tarihli röportajında bu duruma değindi. SEC’nin şu ana dek yapılmış hiçbir Bitcoin ETF başvurusunu kabul etmediğini hatırlatan Novogratz, bunun Clayton’ın gidişiyle değişebileceğini açıkladı. Novogratz, Clayton’ın görevden ayrılması halinde Bitcoin ETF’si görmemizin daha muhtemel olacağını söyledi.

Jay Clayton’ın görevden ayrılışının BTC için iyi olacağını düşünen tek isim o değil. CrunchBase ve TechCrunch kurucusu Michael Arrington da bu yılın haziranında bir tweet paylaştı ve “Jay Clayton’ın SEC’den ayrılması kripto para sektörüne yarar” ifadesini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!