Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar, Çok Beklenen Protocol 15 Güncellemesini Hayata Geçirdi

Kripto para piyasasındaki bütün gözler XRP ve ETH fiyatlarındaki yükselişe odaklanmışken Stellar cephesinden önemli bir haber geldi. Stellar, uzun süredir beklenen Protocol 15 güncellemesini yayınladı. Stellar Development Foundation başkanı Justin Rice, müjdeli haberi 23 Kasım tarihli blog gönderisinde duyurdu. 

Stellar’a 2 yeni özellik: Claimable Balances ve Sponsored Reserves

Büyük güncellemenin, Claimable Balances ve Sponsored Reserves isimli iki yeni özelliği de beraberinde getirdiği belirtiliyor. Rice tarafından yayınlanan gönderide bu iki özellikle ile Stellar ağı üzerinde uygulama geliştirmenin hiç olmadığı kadar kolay bir hal aldığı da iddia edilmekte.

Claimable Balance özelliğinin, ödemeleri ikiye ayırmak için kullanılabileceği belirtiliyor. Yani bu özellik ile gönderilen herhangi bir fonun alınması ve transferi, daha sonra alıcı tarafından girilen miktarın, göndericinin girdiği miktarla uyuşması durumunda tamamlanabilecek. Bu da yatırımcıların belirli bir ileri tarihe yönelik fon gönderebilmesini sağlıyor.

Sponsored Reserves olarak belirlenen özellik ise bir kullanıcı hesabının, başka bir kullanıcı hesabı için temel rezervlerin ödemesini yapabilmesini sağlıyor. Bu özellik ile ağdaki geliştiricilere sponsorluk desteği sağlanabileceği ve ağın gelişiminin hız kazanacağı belirtiliyor.

Rice, iki özelliğin de ağın gelişimi konusunda büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, yatırımcıların da umudunu arttırdı. Şu an ağda Protocol 15 hayata geçirilse de bundan önceki Protocol 14, kritik bir hata nedeniyle ertelenmişti.

XLM fiyatı artmaya devam ediyor 

Stellar şimdi ise Protocol 15 ile piyasadaki genel FOMO sayesinde önemli bir yükseliş yakaladı. Geçtiğimiz hafta XLM fiyatının %40’dan fazla artış yakaladığı görülüyor. XLM/USD paritesi basın saati itibarıyla ise 0,11 dolardan işlem görmekte. XLM bu yükselişine rağmen yine de XRP fiyatının %100 üzerindeki artışının gölgesinde kaldı. Protocol 15 ise beklenen yükseliş etkisini getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!