Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Fiyatını Aylar Önce Bildi: Güncel Seviyeler Ne?

En büyük 15 kripto para biriminden biri olan Stellar (XLM) dün XRP gibi altcoinler ile birlikte hızlı bir şekilde yukarı tırmanmaya başladı. Birkaç gün öncesine kadar 0.10 doların altından işlem gören XLM/USD, piyasadaki boğa hakimiyetinin etkisiyle birlikte 0.18 dolara kadar yükseldi. XLM 24 saat içerisinde yüzde 70’den fazla değerlenmişken bir analist buna benzer bir yükselişin görülebileceğini aylar önceden açıklamıştı.

Stellar 2014 yılında Ripple kurucularından biri olan Jed McCaleb tarafından kuruldu. Bu nedenle Ripple (XRP) ile sık sık birlikte anılan Stellar, dün uzun süredir beklenen Protocol 15 güncellemesinin duyurusunu yaptı. Beraberinde Claimable Balances ve Sponsored Reserves adlı iki özellik getiren bu güncelleme; Stellar tabanlı proje geliştirmeyi kolaylaştırıyor.

XLM fiyatı XRP fiyatındaki hareketliliğin bu gelişmenin etkisiyle birlikte hızla tırmanışa geçti. Dün gece 0.11 dolar barajını aşan XLM gecenin ilerleyen saatlerinde yükselişini sürdürdü ve 0.18 dolara kadar geldi.

Bu analistin tahmini doğru çıktı

Bir kripto para analisti XLM fiyatında buna benzer bir hareketlilik görülebileceğini aylar öncesinden açıklamıştı. Paylaşımını Twitter üstünden yapan Tarık Eroğlu, 30 Ağustos tarihli gönderisinde XLM’nin o dönemde önce bir düzeltme yapmasının ardındansa yukarı yönde harekete geçmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Eroğlu yaptığı bu paylaşımda sırasıyla 0.142, 0.157, 0.186 ve 0.262 dolar seviyelerine işaret etti. Analist, aşağıdaki grafiği şu yorumu yaparak paylaştı:

XLM/USDT fincan kulp yapma olasılığı yüksek. Bu formasyonu takip etmekte fayda var. Fib 618’den tepki almış. Kulptan sonraki kırılımda üstteki sarı bantta düzeltme yaparak üst kırmızı hedefe gitme olasılığı yüksek.

xlm-usdt-analiz-grafik
Tarık Eroğlu’nun Twitter’dan yaptığı XLM/USDT paylaşımı

İzlenecek güncel seviyeler ne?

XLM/USDT son birkaç gün içerisinde fiyatını neredeyse ikiye katlamışken yatırımcılar şimdi izlenmesi gereken güncel seviyeleri merak ediyorlar. Sosyal medyada Kamile U. olarak tanınan bir diğer kripto para analisti bu sabah yaptığı paylaşım ile yatırımcıların XLM/USDT grafiğinde dikkat etmesi gereken seviyeleri işaretledi. Analistin Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde oldu:

xlm-kamile-analiz-altcoin
Kamile U. tarafından yapılan XLM paylaşımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!