Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKCoin CEO’sundan Bitcoin Yorumu: 100 Bin Dolara Çıkabilir!

OKCoin CEO’su, dijital altın olarak nitelendirdiği Bitcoin için fiyat tahmini yaptı. CEO, 2021 yılında Bitcoin fiyatının tüm zamanların rekorunu kırarak 100 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

OKCoin CEO’su Hong Fang, Bitcoin ve kripto paralar hakkında Kitco News’da açıklamalarda bulundu. Fang, Bitcoin ve altın arasındaki benzerlik ve farklılıklara değinerek 2021 yılında Bitcoin’in 100 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Fang’e göre, Bitcoin’in altının sahip olduğu piyasa değerinin %25’ine ulaşması durumunda bu fiyat artışı hiç de hayal değil.

Önce Bitcoin’in ne olduğunu sormalıyız

Kitco News sunucusu David Lin, Fang’e “Sizce Bitcoin neden yükselecek? 2017’de de benzer bir senaryo görmüştük. Uzmanlar Bitcoin’in yükseleceğini söylemişti, ancak BTC 20 bin dolara yaklaştığı anda işler pek de iyiye gitmemişti. Bu sefer ne farklı?”  diye sordu.

Hong Fang, Bitcoin’in bir değer deposu olduğundan bahsederek sözlerine başladı. Ardından Bitcoin’in 21 milyonluk sınırlı arzından bahsetti ve nadir oluşunu vurguladı. Bitcoin’in dijital ve dayanıklı bir para olduğunu ifade eden Fang, dünyanın her yerinden 7/24 BTC’ye ulaşılabildiğini söyledi. Bitcoin’in bölünebilirliğini de es geçmeyen Fang, bu özellikleri nedeniyle Bitcoin’in altına çok büyük bir benzerlik taşıdığının altını çizdi.

bitcoin-okcoinBu rallinin 2017’den farkları neler?

OKCoin CEO’su Fang, 2017’de görülen rallide ICO patlaması yaşandığını hatırlatarak spekülatif yatırımların artışa geçmiş olduğunu söyledi. Arz ve talep arasındaki denge üzerine yorumda bulunan Fang, 2017’de arzın sabitlendiğini, ancak talebin oldukça oynak olduğuna değindi.

“2020 yılında dinamikler değişti. Pandemi birçok belirsizliği beraberinde getirdi. Buna cevap vermek adına hükümetler ve merkez bankaları para basmaya başladılar. İnsanlar paranın sirkülasyona nasıl katıldığını gördüler. 2008 ekonomik krizinde ortaya çıkan Bitcoin de krize adeta bir cevap gibiydi.”

Fang, altının 9 trilyon dolarlık küresel piyasa değerini belirtti ve Bitcoin’in bu piyasa değerinin %25’ini bile yakalaması durumunda BTC fiyatının 80.000 – 100.000 dolara kadar çıkacağını savundu. CEO, kurumsal ve bireysel BTC yatırımlarında görülen artışa da işaret etti.

Önemli olan “güven”

David Lin: “Altın 5000 yıllık bir tarihe sahip fiziksel bir varlıkken Bitcoin’in 12 yıllık bir geçmişi var ve dijital bir para. Altında pek volatilite görülmese de Bitcoin için aynı şey geçerli değil. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Hong Fang: “Burada önemli nokta “güven”. İster altın olsun, ister fiat para ya da Bitcoin, bir varlığın rezerv varlık olabilmesi için insanların o varlığa güvenmeleri gerekir. Bitcoin, altına kıyasla daha çok genç, o yüzden zaman gerekli.

Son olarak hükümetin kripto para konusundaki tavrı hakkında yorumda bulunan Fang, hükümetle yapılacak olan diyaloglara her zaman açık olduklarını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!