Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Banka Kartı, Harcama Yapanlara Bitcoin ve XLM Veriyor

Sadece ABD’nin değil aynı zamanda dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase‘in Visa tabanlı banka kartı önümüzdeki yıl ABD içerisinde kullanıma sunulacak. Coinbase tarafından yapılan açıklamada ABD’deki kullanıcılar için bekleme listesinin açıldığı ve şimdiden kartı isteyenlerin istekte bulunmaya başladığı belirtildi. 

Coinbase’in banka kartı aslında daha önce piyasaya sürülse de ABD’nin finansal regülatörlerinin zorlu olması, ilk olarak İngiltere ve Avrupa’nın tercih edilmesine yol açtı. İngiltere içerisinde pilot sürecini tamamlayan kart daha sonra Avrupa Birliği içerisinde de kullanıma sunuldu.

Coinbase %1 Bitcoin, %4 XLM Geri Ödemesi Yapacak

Coinbase’in ABD içerisinde kullanıma sunacağı banka kartının İngiltere ve Avrupa’daki karttan çok farklı bir özelliğe sahip olduğu ise gözlerden kaçmıyor. Coinbase ABD’deki kart ile kullanıcılara harcama yapmaları karşılığında Bitcoin kazanma imkanı sunacak. Kullanıcılar yaptıkları harcamanın %1’i kadar Bitcoin veya %4’ü kadar Stellar lumens kazanabilecek.

Kullanıcıların bu kart ile kahve veya öğle yemeği gibi günlük harcamalar yapabilecekleri veya direkt online alışveriş seçeneğinden faydalanabilecekleri belirtilmekte. Kripto paraların kullanımının çok geniş olduğunu ifade eden bir Coinbase sözcüsü bu kart ile onlara ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti. Kartın 2021 yılının kış dönemi itibariyle kullanıma resmen açılacağı belirtilmekte. Kart Güney Dakota merkezli MetaBank bünyesinde piyasaya sürülecek ve Marqeta isimli ödeme platformu ortaklığı ile ödemelerin yapılmasını sağlayacak.

İngiltere ve Avrupa Birliği içerisindeki Coinbase kartlarında sadece 9 kripto para birimi desteklenmekteydi. ABD’deki kart ise Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP, BAT, Augur, 0x ve XLM’ye ek olarak USDC  gibi stablecoin’leri de destekleyecek. Kartın günlük kullanım limiti ise 2.500 dolar olarak belirlendi. AB ve İngiltere içerisinde ise bu limit 10.000 Sterlin veya 10.000 Avro olarak belirlenmişti.

Bu hamleden sonra Coinbase rakibi Binance’in kendi kartını ABD içerisinde kullanıma aldığını da görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!