Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bugün Neden 700 Dolar Düşüş Yaşadı?

Bitcoin fiyatı oldukça hareketli iki haftadan sonra yılın rekorunu kırarak 13.700 doların bile üstüne çıktı. BTC/USD paritesinin 13.700 dolara kadar çıkması ile FOMO tam anlamıyla hissedilmeye başlansa da düşüş kendini hemen ortaya çıkardı. 28 Ekim sabahından akşamına kadar olan sürede yaklaşık 700 dolar değer kaybeden Bitcoin, neden böyle sert bir tepki ile karşılaştı?

Lider kripto para birimi 13.800 doları test ettikten sonra bundan birkaç saat sonra 13.000 dolara kadar geriledi. Buradaki destek seviyesi sıçrama imkanı verse ve fiyat yeniden 13.200 dolar seviyesine yükselse de şu an herkes bu düşüşün sebebini veya sebeplerini merak etmekte.

Real Vision Group CEO’su Raoul Pal yakın zamanda yaptığı açıklamada Bitcoin’in tüm zamanların rekoru 20.000 doların üstüne çıkması durumunda önünün açık olduğunu belirtmişti. Ancak bundan önce 14.000 dolar seviyesinin güçlü bir destek olduğu biliniyor. 2019 yılının zirve noktası 14.000 dolar, daha test edilemeden çok uzakta kaldı. Bu düşüşün temel nedeni ise ABD borsalarında görülen sert düşüş olabilir.

Borsalar ve Altın, Bitcoin Fiyatını Aşağı Çekiyor 

Bitcoin aslında bu haftanın ilk günü de ABD borsalarının düşüşle açılmasından sonra hafif bir sarsıntı yaşamıştı. Ancak yaşanan FOMO Bitcoin fiyatı için biraz da olsa borsaların gidişatından bağımsız hareket imkanı sağladı. Bugün ise hem spot altın fiyatı, hem de ABD Dolar Endeksi (DXY) sert geriledi. Üst üste üçüncü gün yaşanan bu düşüşe Avrupa merkezli STOXX 600 endeksi de eşlik etti. ABD borsaları ise Pazartesi gününden beri düşüş yaşamakta ve Dow yaklaşık 600 puan kayıpla kapanış yaptı.

Bitcoin her ne kadar bağımsız bir FOMO ile haftanın ilk günlerinde farklı hareket etse de küresel piyasalar bunu da etkilemekte. Özellikle ABD borsalarında ve spot altın fiyatında görülen sert düşüş, Bitcoin fiyatını da etkisi altına aldı. 3 Kasım tarihine kadar ise ABD borsalarının düşmesi bekleniyor. Bu durum Bitcoin fiyatını da o tarihe kadar 14.000 dolar altında tutabilir. Ancak önemli bir tarihsel indikatörlere göre BTC fiyatının yükselişi 3 Kasım tarihinden sonra da devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!