Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal: Bitcoin Küresel Rezerv Varlığı Olabilir

Real Vision CEO’su Raoul Pal, bir programda Bitcoin için küresel rezerv varlığı olabileceğine inandığını açıkladı. Pal, pandemi ve ekonomi teşvik paketlerinin bu sonucu doğurabileceğini öne sürdü.

Ash Bennington’ın Real Vision CEO’su Raoul Pal ile gerçekleştirdiği Daily Brief programında Bitcoin, rezerv varlıklar ve küresel ekonomi hakkında konuşuldu. Bennigton, Pal’e Bitcoin’in geleceğiyle ilgili birkaç soru yöneltti. Raoul Pal, cevaplarında koronavirüs pandemisinin küresel ekonomilere getirdiklerinden yatırımcılara kadar oldukça geniş bir çerçevede tüm soruları ele aldı. Pal, bu ay içerisinde Bitcoin’in hem merkez bankalarının CBDC açıklamaları hem de PayPal’ın hamlesiyle %20’nin üzerine çıktığını ve bunun da globalde birçok kişinin Bitcoin’i daha fazla benimsemeye başladığının bir göstergesi olarak yorumladı. Öne çıkan yorumlarından bir tanesi de Bitcoin’in küresel bir rezerv varlık olarak kabul edilebileceğine olan inancı oldu.

Bitcoin rezerv varlık olabilir mi?

Raoul Pal, Real Vision Daily Brief programında Ash Bennington ile yaptığı röportajda aktarılanlara göre, istesek de istemesek de önümüzdeki kış aylarında koronavirüs pandemisi ve ekonomi hakkında konuşmaya devam etmek zorunda kalacağımızı ifade ederek bu problemlerle başa çıkmak için Bitcoin’in küresel rezerv para birimi olarak kullanılabileceğine inandığını söyledi. Bu inancına gerekçe olarak merkez bankalarının ekonomi teşvik paketleri kapsamında daha fazla para basacağını ve fiat para birimlerinin diğer varlıklar karşısındaki değerinin düşmeye başlamasını gösterdi.

2021 yılı Bitcoin için önemli olacak

Pal, insanların giderek daha fazla Bitcoin’i benimsemeye başladığını söyledi. Pal, bu durumun 2021 yılında Bitcoin için önemli bir kilit faktör olacağını belirtti. Ona göre Bitcoin’i benimseyenlerin sayısı, merkez bankalarının CBDC açıklamaları ve PayPal’ın kripto paralar ile ödeme yapılmasını desteklemesinin ardından artışa geçti. Pal, son olarak Bitcoin’in bu zamana kadar gördüğü en büyük yasal ödeme aracı olduğunu da söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!