Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yönetim Kurulu Üyesi Ken Kurson İçin Siber Tacizden Tutuklama

Ripple yönetim kurulu üyelerinden biri olan Ken Kurson, çok sayıda siber taciz suçlamaları nedeniyle tutuklandı. Kurson, Trump ailesine olan yakınlığıyla da biliniyor.

Edinilen bilgilere göre tacizin hedefi olan kişiler arasında, henüz isimleri açıklanmamakla birlikte, Kurson’un eski eşinin ve aynı zamanda 20 yıllık arkadaşının bulunduğu iddia ediliyor. Kurson’un taciz eylemlerinin arasında arkadaşının çalıştığı Mount Sinai Hastanesi’ne dair internet üzerinden yapılan olumsuz incelemeler, kişisel tehdit e-postaları ve isimsiz telefon aramalarının yer aldığı öğrenildi.

Takma isim kullandı

Kurson’ın eylemlerinde “Jayden Wagner” ve “Eddite Train” gibi takma isimleri tercih ettiği gelen diğer bilgiler arasında. Kurson için soruşturmalar ise 2018’de Kurson’un bir kurula aday gösterilmesi sonucu yapılan öz geçmiş taramasından sonraki sicil incelemeleri sonucunda açıldı.

Hastane yönetimine konuştuğu öğrenilen arkadaşı, Kurson’un bu tarz eylemleri geçmişte işe aldığı bir çalışan üzerinde de uyguladığını iddia etti. Kurson’a mahkeme tarafından yöneltilen suçlamalar, üç siber taciz ve iki taciz olaylarını kapsıyor. Siber taciz suçu kapsamında Kurson’un hedef aldığı kişinin bilgisayarına takip yazılımı yüklediği de ortaya çıktı.

Trump ailesine olan yakınlığıyla biliniyor

Trump’a olan yakınlığıyla da bilinen Ripple yönetim kurulu üyelerinden Kurson, 2013’te The New York Oberserver için yazı işleri müdürlüğü yaptı. O yıllarda da gazeteyi Trump’ın damadı Jared Kushner yönetiyordu. Kurson, Trump’ın 2016 başkanlık seçimleri kampanyasına yardımcı olması açısından, gazetede yayımlanmak üzere Trump’ın bir konuşma yazmasına da yardımcı oldu. 2018’de ise Trump yönetimi, Ulusal Beşeri Bilimler Vakfı’nın yönetim kurulunda olması için Kurson’a koltuk teklif etti.

Ripple tarafından bir açıklama yok

Kurson, 2018’de kripto para birimi ve blockchain haberlerine odaklanan Modern Consensus adlı bir web sitesi kurdu. The Observer gazetesinden ayrıldıktan sonra Ripple şirketinin yönetim kuruluna katılan Ken Kurson suçlamaları için şirketten gelen henüz bir açıklama yok.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!