Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“PayPal’ın Kripto Para Operasyonlarını Hafife Almayın”

PayPal, kripto paralar ile ödeme dönemini başlattığını duyurduğunda bu genel olarak kripto para sektörünün lehine yorumlanan bir gelişme olarak görüldü. Fakat ardından bir takım kısıtlayıcı politikaların izlenebileceği hakkında endişeler de su yüzüne çıktı.

Küresel finans devi PayPal, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıları için kripto para birimleri ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Gelişme “kripto paraların kabulü” olarak yorumladı ve Bitcoin, PayPal haberinin de etkisi ile bu yılın en yüksek seviyesi 13 bin 200 dolara kadar tırmanmayı başardı.

İnsanlar kripto parala alım-satımı için PayPal cüzdanlarını kullanabilecek ve anlaşmalı noktalarda kripto para ile ödeme yapabilecekler fakat; kullanıcıların kripto paralarını çekmeleri mümkün olmayacak. İşte bu faktör sebebi ile bazı piyasa yorumcuları, PayPal gelişmesinin o kadar da büyük bir şey olmadığını öne sürdüler. Fakat Adam Cochran’a göre, PayPal hamlesi tahmin edilenden çok daha büyük; yapılabilecek olası anlaşmalar ya da PayPal’ın bünyesine ekleyeceği şirketler ile kripto paralar için bir altın çağ başlayabilir.

“PayPal’ın hamlesini hafife almışız”

Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir dizi tweet ile PayPal’ın bu hamlesini irdeledi ve kendi kaynakları sayesinde elde ettiği bazı iddialar ortaya attı.

Açıklamalarına PayPal’ın bir düzineden fazla kripto para şirketi ile anlaşmak üzere görüşmeler yaptığı iddiaları ile başlayan Cochran, yapılan görüşmelerin yalnızca sektörle ilgili danışma amaçlı olmadığını öne sürdü. Cochran, adlarını teyit edemediğini söylese de PayPal’ın blockchain ve token sahibi şirketlerle görüştüğünü söyledi.

Resmi bir açıklama olmadan sektörde dolanan söylentiler ile doğru orantılı olarak Cochran, PayPal’ın Bitcoin işine el atması ve BitGo gibi şirketlerle anlaşmayı düşünmesi gibi gelişmelerin çok büyük bir adım olduğunu dile getirdi. Cochran bir tweetinde “Rahatlıkla söyleyebilirim ki, Paypal’ın kripto para alanını ne kadar ciddiye aldıklarını ve araştırmalarında ne kadar ileri gittiklerini hafife aldık” açıklamasında bulundu.

PayPal-kripto-para

Adam Cochran’ın iddialarına göre, PayPal görüştükleri şirketlerden birini satın almasa da, milyarlarca kullanıcı ve kuruma kripto para taşıyacak bir şirketlerin birleşmesi (M&A) çağına adım atılabilir.

Adam Cochran son attığı tweet ile bunun ne kadar büyük bir gelişme olduğunu vurguladı ve kripto para sektörünün patlamak üzere olduğunu ileri sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!