Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Işık Gözüktü: Bu Tarihsel İndikatöre Göre Yükseliş Sürebilir

Bitcoin, temel analiz indikatörleri arasında bulunan MVRV Z-score indikatörüne göre yükseliş rallisinin devam etmesi bekleniyor. MVRV Z-score indikatörünün son iki yılda görülen en yüksek seviyeye ulaştığı paylaşıldı.

Coindesk’ten Omkar Godbole’un analizine göre, güçlü Bitcoin indikatörleri arasında olan MVRV yükseliş rallisini destekleyen sinyaller sunuyor. Glassnode verilerini kullanan Godbole, MVRV Z-score değeri 2.12 olan indikatörün tarihsel olarak zirve kabul edilen 7.0 değerinden hala aşağıda olduğunu vurguladı.

bitcoin-indikatörleri

MVRV Z-score değeri neler söylüyor?

Omkar Godbole, Bitcoin’in biraz fazla değerlenmiş olduğunu söylese de Mart ayından bu yana görülen düşük seviyelerin ardından yükselişe geçmek için yeterli alana sahip olduğunu ifade ediyor. Godbole, Mart ayında 3.867 dolara kadar düşen Bitcoin’in o zamandan beri yükseldiğine dikkat çekti. Bitcoin’de görülen yükselişin kurumsal yatırımlar ve Bitcoin’i benimseyenlerin sayısının artmasına yoran Godbole, PayPal’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleyeceğine dair duyurusuna da değinerek Bitcoin’deki yükselişin devam edeceğini ifade etti.

Godbole, bu tarihsel indikatörün gösterdiği verilerle çelişen bir gösterge olduğunu da aktardı. 14 haftalık RSI indikatör verisinin 70.00’in üzerinde çıktığını söyleyen analist, bu değere göre Bitcoin’in aşırı satın alınıyor olması gerektiğini söyledi. Fakat teknik analiz göstergelerinin her zaman doğru değeri zamanında göstermeyebildiği ifade edildi. Godbole’a göre aşırı alım sinyali sonrasında ufak çaplı bir geri çekilme veya konsolidasyon görülebilir.

bitcoin-indikatörleri

Milyarder Paul Tudor’un yorumları MVRV değerini destekliyor

Godbole, Paul Tudor’un CNBC’de yaptığı açıklamaların MVRV analizini desteklediğini söyledi. Tudor, 22 Ekim tarihinde CNBC’de yaptığı açıklamada Bitcoin’in gidecek çok yolu olduğunu ve enflasyondan korunmak adına tercih edilebilecek en iyi yatırım aracının Bitcoin olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!