Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jones: Bitcoin Almak Erkenden Apple, Google Hissesi Almaya Benziyor

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones artık Bitcoin piyasasına daha bullish bir gözle baktığını açıkladı. Genel ekonomik gidişatı yorumlayan Jones, şu anda enflasyona karşı alınabilecek en iyi önlemin Bitcoin olduğunu söyledi.

Dünyanın en ünlü hedge fonu yöneticilerinden Paul Tudor Jones bugün CNBC’ye konuştu. Bundan birkaç ay önce Bitcoin yatırımı yapıp sektörün gündemine oturan Jones, artık “Bitcoin’i eskisinden bile daha çok sevdiğini” söyledi.

“Daha gidecek çok yolu var”

Tudor Investment Corporation’ın kurucusu Jones, Fed’in son birkaç ay içerisinde izlediği parasal genişleme politikasını değerlendirdi. Bunun enflasyon oranında artışla sonuçlanacağını söyleyen Jones, insanların bu duruma karşı Bitcoin ile önlem alabileceklerinin mesajını verdi.

Jones’un Bitcoin’i eskisinden daha fazla sevmeye başlamasının sebebi ise yalnızca bu değil. İlk Bitcoin yatırımını mayıs ayında yapan Jones, aradan geçen bu süreç içerisinde Bitcoin camiasını da daha çok sevmeye başladığını açıkladı. Bitcoin’in entelektüel altyapısını öven yatırımcı, Bitcoin’e yatırım yapmayı Apple veya Google gibi bir şirkete erkenden yatırım yapmaya benzetti. Bitcoin’in geleceğine dair kısa bir yorum yapan yatırımcı onun daha “gidecek çok yolunun olduğunu” vurguladı.

Küçük çaplı yatırımla başladı

Paul Tudor Jones mayıs ayında servetinin bir kısmını Bitcoin’e ayırma kararı aldı. Fakat ünlü yatırımcı, o dönemde yaptığı yatırımın “tek haneli, küçük bir yatırım” olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatı mayıs ayında en fazla 9 bin 800 dolar seviyesine kadar çıktı. Şimdiyse 12 bin 800 dolardan işlem görüyor.

Jones borsanın 1987 yılında yaşadığı çöküşü önceden tahmin ederek üne kavuştu ve servetini bu şekilde elde etti. Ünlü yatırımcı günümüzde bu kadar keskin bir çöküş beklemese de Fed’in izlediği politikaların enflasyon sorununa yol açabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!