Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analist Açıkladı: PayPal Haberi Neden Önemli?

Popüler Bitcoin analisti Willy Woo, PayPal haberinden sonra Bitcoin bulunduran kişi sayısının artışa geçtiğine yönelik bir açıklama yaptı. PayPal kullanıcı tabanının büyüklüğüne dikkat çeken Woo, Bitcoin ağına katılacak olan bu kullanıcı grubunun Bitcoin’i benimseyenlerin sayısını ciddi oranda artıracağını söyledi.

PayPal’ın 21 Ekim’de yaptığı açıklamaya göre artık kullanıcılar PayPal cüzdanları aracılığıyla Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi kripto paralarla alışveriş yapabilecekler. Bu haberin gündeme oturmasıyla birlikte tırmanışa geçen Bitcoin fiyatıyla birlikte kripto para piyasasında görülebilecek potansiyel değişimler bazı analistler için paylaşım konusu oldu.

Bitcoin kullananların sayısı yükseliyor

Analist Willy Woo, 21 Ekim’de paylaştığı tweetinde dünya nüfusunun %2.4’ünün Bitcoin’i olduğunu ifade ederek aşağıda bulunan grafiği paylaştı. Grafiğe atıfta bulunarak Bitcoin için early adopters (erken benimseyenler) evresine geçmek üzere olunduğunu söyledi.

bitcoin-paypal

Willy Woo, dün Twitter üzerinde Paypal ve Bitcoin’in kullanıcı sayılarını da paylaştı. PayPal’ın 346 milyon, Bitcoin’in ise 187 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğunu belirtti. Ancak bu paylaşımındaki verilerin eksik olduğunu belirten Woo, bugün Twitter üzerinde düzeltme yaptı. Yeni verileri şu şekilde iletti:

https://twitter.com/woonomic/status/1319256970226847745

“Bu veriler bir uyandırma çağrısı”

PayPal için bullish yorumunu yapan analist, Bitcoin blockchain ağındaki aktif HODLers sayısının 23.4 milyon olduğunu söyledi. On-chain toplam kullanıcı sayısı 187 milyon olurken borsalarda bulunan eşsiz kullanıcı sayısı 101 milyon seviyesinde. Bitcoin’e gelen yeni katılımcıların sayısını ise Glassnode premium hesabından edindiği veriler ışığında temellendirdiğini açıkladı.

 

Willy Woo, ağdaki her HODLer için borsalarda 4.3 kullanıcı hesabı olduğunu ilerleyen tweetlerinde paylaştı. Analist, PayPal’ın bu hamlesinin on-chain cüzdan uygulamalarına bir uyandırma çağrısı olduğunu söyledi. Private key (özel anahtar) yönetiminden nakit parayla kolayca işlem yapma dahil olmak üzere birçok işlemde bu cüzdanların yenilik yapmaları gerektiğini vurgulayarak seviye atlamaları gerektiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!