Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Analisti: “Bizim Altyapımızda Bitcoin Madenciliği Yapamazsınız”

Google analisti Illyes, Google Arama İlişkeri ekibinin düzenlediği bir podcast programının yeni bölümünde konuştu. Programda Bitcoin madenciliğine de değinen Google analisti, Google altyapısının Bitcoin madencilerine karşı korunduğu ima etti.

Google ekibinden bir grup, belirli aralıklarla podcast bölümleri yayımlıyor. En son bugün yayımlanan bölümde ise Google analisti Gary Illyes ile birlikte iki kişi daha bulunuyor. John Mueller ve Martin Splitt isimlerinin bulunduğu bu podcast programı, Search Off the Record olarak geçiyor. Arama İlişkileri (Search Relations) ekibinin iş rutinleri sırasında neler yaşandığına değinilen bu podcast serisinde bugünkü bölüm, Bitcoin madencilerini de ilgilendiriyor.

Google altyapısıyla madencilik yapılamıyor

Yaklaşık 30 dakika süren podcast bölümünde grup tarafından birçok konudan bahsedildi. Genel olarak indexleme ve SEO ile alakalı konuşulan bölümde Google analisti Gary Illyes, podcastin 7. dakikası bitmeden ise Bitcoin madencilerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Google kodlarını kullanarak kimse Bitcoin madenciliği yapamayacak. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Bizim altyapımızı kullanarak Bitcoin kazamazsınız. En azından insanların denediğini biliyorum ve biz, bunun farkındayız. Bu sebeple hayır. …İnsanlar, “haydi şu tehlikeli Java kodunu başkalarının sitelerine ekleyelim” havasındalar.”

Geçmişte de gündeme geldi

Yaklaşık iki sene önce bir siber güvenlik firması, sahte Adobe Flash güncellemelerini denetlerken bir yazılımın hem Flash’i güncelleyip hem de bilgisayarlara madencilik yazılımı yüklediğini keşfetti. Uygulama, yasal bir Flash güncellemesini indirip yükledikten sonra içerisindeki madencilik botu aracılığıyla bir Monero madencilik havuzuna bağlanıp çalışmaya başlıyordu.

Madencilik yapmak için makinelerin normalden daha fazla güç kullanması gerekiyor, bu da cihazları fazlaca yavaşlatan bir durum. Bu sebeple analist Gary Illyes’in açıklamaları için, farkında olmadan böyle bir işin içinde olmak istemeyen kullanıcıları ilgilendiren güzel bir haber diyebiliriz.

Gary Illyes kimdir?

Bir webmaster olan Gary Illyes, aynı zamanda Google’da trend analistliği yapıyor. Google’da web aramalarını geliştiren bir ekibin içinde olan Illyes, Google’a 2011 yılında katıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!